Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:34:37

Голова КВУ: Черга за продуктовими наборами в Чернігові – посміховисько на всю країну

18.07.2015   13:04Агенцiя

Нещодавно відбувся круглий стіл Комітету виборців України на тему: «Вибори як інструмент демократії» на якому експерти обговорили хід виборчої кампанії в Чернігові.

За словами Олексія Кошеля, директора КВУ, рекордна кількість кандидатів у бюлетені (91) – це своєрідна технологія. По-перше, такий список суттєво ускладнює пошук потрібного кандидата, відповідно, може затягнутися процес голосування та підрахунку голосів. По-друге, це дозволяє понизити явку виборців, у чому можуть бути зацікавлені певні кандидати, які опираються на окремі соціальні групи, а не на всіх виборців у окрузі.

– Важливо, щоб виборці прийшли на дільниці і проголосували, - пояснив Олексій Кошель.

Також директор КВУ акцентував увагу на збільшені силових технологій у останні дні. – Ми маємо низку псевдо замінувань, маємо приклади погроз членам комісії, пікетів. Якщо оберти не зменшаться, особливо актуально постане питання безпеки у день голосування та у період підрахунку голосів,- наголосив Олексій Кошель.Тому голова КВУ закликав кандидатів відмовитися від залучення до виборчого процесу мілітаристських структур. Це питання особливо актуальне у зв’язку з останніми подіями в Мукачевому і можливістю одного з кандидатів-бізнесменів залучити людей у камуфляжі у випадку, якщо його не влаштовуватиме результат.

Комітет виборців України представив посібник розроблений спільно з МВС для працівників міліції, де описано що потрібно робити у випадку провокацій, нападу тітушок на дільниці, повідомлення про псевдозамінування, тощо.

– Ми звернулися до Чернігвської міліції із зверненням щодо посилення безпеки на виборах, - розповіла Наталія Линник, головний директор програм КВУ.

Також Олексій Кошель розкритикував технологію непрямого підкупу виборців, яку масштабно та активно використовує останніми днями один з кандидатів. – Я хочу нагади людям, що немає жодної різниці яким чином підкуповувати виборця: грошима, послугами, продуктовими пакетами. Закон передбачає за це серйозну відповідальність, як для того хто купує, так і для того, хто продає свій голос (3-5 тисяч грн. або два роки ув’язнення – авт.). За словами Олександра Кошеля, сьогодні ми спостерігаємо масовий підкуп виборців у Чернігові, найвідкритіший за всю історію.

- Бабусі в Києві – це підлітковий вік у порівняні з тим механізмом, який сьогодні запущений одним з кандидатів у Чернігові, - акцентує директор КВУ. – Черги за продуктовими наборами у Чернігові – це посміховисько на всю країну, яке завдало серйозного удару по репутації нашої держави в очах міжнародної спільноти. Бо за виборами в Чернігові активно слідкують на Заході, - додав пан Кошель.

Наостанок представники КВУ ще раз закликали жителів Чернігова не ігнорувати вибори, а прийти і проголосувати. Це потрібно для того, аби окремі кандидати не могли маніпулювати явкою на дільницях, і аби голоси виборців не були вкраденими.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.