Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:49:06

У Чернігові обговорили проблеми енергозбереження та створення ОСББ

17.07.2015   17:23

У Раді регіонального розвитку, за ініціативи Сергія Березенка, відбувся круглий стіл, присвячений проблемам житлово-комунального господарства у Чернігові.

За доброю традицією експерти, голови ОСББ, представники Ради регіонального розвитку області та фонду Андрія Дереземлі оговорили найболючіші питання, які на сьогодні є у житлово-комунальному господарстві нашого міста.

Однією з головних тем круглого столу стало обговорення використання енергозберігаючих та енергоефективних технологій. За словами члена правління ОСББ «Сузір’я 70» Сергія Гаруса, шлях до енергозбереження розпочинається зі встановлення в будинку теплового лічильника. На його думку це дає змогу платити жителям будинку виключно за те тепло, яке вони використали для опалення свого помешкання.  – Лічильник – це крок номер один. Далі можемо говорити про утеплення стін, вікон, горищ, дахів. Сукупність оцих заходів приводить до енергоефективності та, як наслідок, суттєвої економії коштів за комунальні послуги, - переконаний Сергій Гарус.

Як пояснив Іван Лисенко, заступник голови правління ОСББ «Бостон», їхній будинок почав використовувати енергозберігаючі технології у 2011 році. Це дозволяє економити 155 тисяч гривен на рік, приблизно по 1000 гривень на квартиру. Зекономлені кошти можна використовувати на інші цілі. За його словами, сьогодні в будинку реалізовується програма по переходу на енергозберігаючі лампочки, що дозволить скоротити витрати на електроенергію на 50%.

За словами Максима Конашевича, голови ОСББ «Реконструкція», усі ОСББ в Чернігові зараз роблять енергопаспорти своїх будинків, згідно яких визначають власну програму енергозбереження. Це дозволить суттєво економити кошти людям. Саме комплексний підхід дає можливість вирішувати найскладніші проблеми будинків.  – Люди самі вирішують, як їм витрачати кошти на власний будинок, - пояснив Максим Конашевич.

Учасники залишилися задоволеними від ідеї проведення подібних круглих столів, адже тут обговорюються важливі теми, шукаються вирішення актуальних проблем. – Після серії круглих столів, ініційованих Сергієм Березенком, до мене все більше звертається людей щодо створення ОСББ, бо вони розуміють, що створивши таке об’єднання, будуть самі визначати, як їм розвивати власний будинок та вирішувати комунальні питання, - наголосив Сергій Гарус. 

Сергій Шпак

PR

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.