Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:30:07

Скупників голосів доправили до міліції. Їх авто обшукають за рішенням суду

17.07.2015   08:26Агенцiя

«Брудні вибори» у Чернігові досягли апофеозу: увечері 16 липня кандидат у нардепи по ВО 205 Геннадій Корбан заблокував автомобіль, у якому знаходилось двоє чоловіків. Як стверджує Корбан, ці молодики купували голоси чернігівців за його опонента — Сергія Березенка.

Йдеться про технологію підписання так званих соціальних угод, стверджує Корбан.

Чоловіки зачинились у машині і відмовились вийти. До місця події викликали міліцію.

«Розрулювати» ситуацію приїхав навіть новий начальник чернігівської міської міліції Антон Шевчов.

Із натовпу лунали звинувачення, що в автомобілі (до речі, марки Toyota Camry) є навіть зброя чи вибухівка.

До місця конфлікту підтягнулись місцеві жителі, представники «Самооборони Майдану», представники штабів кандидатів Березенка та Корбана.

Міліція, посилена бійцями батальйону «Чернігів», очепила автомобіль. Водночас, як стверджують свідки, до місця конфлікту прибували нові й нові Частина з них була зібрана біля штабу Березенка, що на Магістратській, та привезена.

Подія зацікавила всі чернігівські канали та безліч журналістів.

Про Чернігів пишуть і на всеукраїнському рівні. Так, відомий депутат Борис Філатов, соратник і партнер Коломийського та Корбана, одразу ж прив'язав подію до Президента: мовляв це його «завгосп роздає гроші».

«Выборы на 205-м округе. Народ блокирует автомобили по раздаче денег завхозом президента Украины. Батальон "Чернигов" охраняет периметр. Драки, вопли, бьют депутатов, начальник УВД области на грани умопомешательства, Аваков не берет трубку. Поздравляю Петр Алексеевич, теперь Вы полностью испачканы. Березенки и Довгии записали Ваше имя в фальсификаторы. Поздравляю, Вы молодец. Выгребайте», - написав Філатов на своїй сторінці у ФБ.

Пізніше, з'явилась інформація, що у автомобілі можуть бути гроші та відомості, а також копії паспортів. А от очевидці подій кажуть, що нібито бачили, як чоловіки усередині авто, щось жували. Є версія, що таким чином нищились найбільш компрометуючі матеріали.

Загалом до стихійного мітингу долучилось до 2 тисяч людей. У більшості — представники команд Березенка та Корбана.

Вже пізно вночі заступник начальника міського відділу міліції повідомив, що міліція підготувала документи до місцевого суду. Саме суд має надати дозвіл відкрити автомобіль. Тому людям Корбана запропонували лишити декілька людей від обох кандидатів до ранку, аж поки за рішенням суду правоохоронці не відкриють авто.

Молодиків міліція таки вивела з машини і перевезла до міського відділу міліці. Свідки бачили, що в авто залишились якісь рвані папери та чохли від зброї. Авто таки опечатали до ранку і залишили під охороною.

Також народний депутат Борис Філатов повідомив, що один із затриманих киянин рустам Салдерєєв Рустам з Києва. Окрім того у Фейсбув він офіційно звернувся до міністра МВС Арсена Авакова, повідомивши того про виїзд до Чернігова 500 «спортсменів» з Одеси для зриву виборів.

 

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини