Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:14:44

Електоральні симпатії. Дослідження Центру Доброчин

15.07.2015   18:31Агенцiя

14 липня 2015 року на черговому брифінгу у дискусійному клубі "Експертна думка" активісти Центру "Доброчин" презентували результати розширеного соціологічного дослідження по 205 виборчому округу, а також ознайомили з дослідженням останніх резонансних подій в окружній виборчій комісії, давши їм юридичну оцінку.

Результати опитування ясніше показали картину лідерства двох кандидатів Сергія Березенка та Геннадія Корбана, яка помітно стала вимальовуватись порівняно з попередніми тижнями. На разі кандидати практично вирівняли свої позиції (більш детальну соціологічну інформацію можна знайти за посиланням

Масштаби агітаційних програм та сили, які залучаються до них, збільшуються з геометричною прогресією. Подією, яка сколихнула Чернігів, а згодом і потягла за собою низку інших неоднозначних ситуацій стало вилучення прокуратурою подань кандидатів у народні депутати.  Масова роздача пакетів з продуктами благодійниками "Укропа" стала не менш гучною подією, що прикувала до себе протягом декілька днів увагу чернігівців, місцевих та національних ЗМІ.

Запрошений на брифінг слідчий прокуратури Шмаровоз В.В., роз'яснюючи  ситуацію що склалась у  ОВК пояснив, що діяв на підставі законів України у рамках провадження відкритого за заявою народного депутата Грановського О.М. Але представник прокуратури не зміг дати чіткої відповіді з якої причини його дії по вилученню подань були проведені з порушенням порядку визначеного кримінально-процесуальним законодавством.

Активістами також розглядались події, що відбуваються досі біля чернігівського РАЦСу та ще у 4 місцях Чернігова, де вишикувалась черги з бажаючих отримати пакет з провіантом, гарячий обід чи медичну допомогу. На торбинках із провіантом, що роздається "нужденним" присутній напис "Укроп проти редиски".Вартість такого пакета по підрахункамЦентру "Доброчин" значно перевищила визначені законом 36,50 грн. Та кваліфікувати підкупом дану акцію не має підстав, так як формально, автором даної події є благодійний фонд "Укроп", який представляє все це у якості благодійної допомоги для малозабезпечених.

Шкала "забрудненості" технологій безпосередньо залежить від сприйняття виборцем тієї чи іншої технології. Тому що саме він - споживач продукту, іменованого "виборча технологія". Якщо виборець вважає, що його підло надувають, технологія - брудна. Якщо він байдуже споглядає на підступи виборчих технологів - все нормально, бруд вам тільки сниться.Та перекручування вільного волевиявлення через погрози, підкуп, дезінформацію, порушення свободи агітації, підтасовування результатів виборів однозначно варто віднести до "брудних" методів ведення виборчих кампаній.

Катерина Кулініч

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини