Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:09:52

Юрій Горбань про організацію забезпечення проведення виборів. ВІДЕО

15.07.2015   09:01Агенцiя

Про організацію матеріально-технічного та інформаційного забезпечення проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205.

 

Про організацію матеріально-технічного та інформаційного забезпечення проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі №205 в межах повноважень районної у місті ради інформував сьогодні на розширеній міській нараді голова Деснянської районної у м. Чернігові ради Юрій Горбань.

Окружна виборча комісія 205 виборчого округу розташована в приміщенні Деснянської районної ради, проспект Перемоги, 141 та займає 5 кімнат, на І поверсі - 3 кабінети, на ІІІ поверсі - 2 кабінети. Також, надається у користування великий зал засідань, що розташований на ІІ поверсі будівлі.

205 виборчий округ - це 83 виборчі дільниці, а саме, весь Деснянський район - 78 виборчих дільниць, з яких 11 - спеціальні (в лікувальних закладах) та 5 дільниць Новозаводського району міста Чернігова.

Орієнтовна кількість виборців по даному округу 143483, з них 135983 виборці Деснянського та 7500 Новозаводського районів.

205 округ охоплює територію двох відділів ведення Державного реєстру виборців: Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад. З метою своєчасного виготовлення попередніх та уточнених списків виборців, а також для співпраці з виборцями під час виборчого процесу відділи працюють й у вихідні дні. В робочий час з 8-00 до 17-00, а у вихідні дні з 9-00 до 16-00.

Саме складання списків виборців є важливою складовою у проведенні виборів усіх рівнів. Слід зазначити, що робота відділу ведення Реєстру проводиться постійно, незалежно від виборчих процесів. Адже вона пов'язана із внесенням записів про виборців до карток автоматизованої системи. Будь-які зміни, що відбуваються у житті виборців, чітко фіксуються. Наприклад, змінюється виборча адреса, прізвище, ім'я, громадянин визнається судом недієздатним або набуває статус нездатного самостійно пересуватись тощо. Спеціалісти відділу забезпечують функціонування Реєстру, опрацьовують персональні дані громадян та оновлюють їх шляхом взаємодії з виборцями, або звертаються для уточнення персональних даних до органів, закладів та установ, зазначених у законі "Про Державний реєстр виборців".

Візуальний та автоматизований контроль за повнотою і коректністю персональних даних Реєстру здійснюється постійно в порядку, встановленому Службою розпорядника Реєстру.

Згідно з розробленим графіком протягом 14 липня 2015 працівниками відділу ведення Державного реєстру виборців районної у місті ради відбулася передача одного примірника попереднього списку виборців на паперовому носії відповідній дільничній виборчій комісії.

Відповідно до ст. 51 Закону України «Про вибори народних депутатів України» з метою забезпечення реалізації громадянами України конституційних виборчих прав під час проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року, для сприяння дільничним виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, вирішення проблемних питань щодо матеріально-технічного забезпечення закріплено працівників районної у місті ради та її структурних підрозділів за виборчими дільницями Деснянського району міста Чернігова.

Для забезпечення діяльності дільничних виборчих комісій наявним телефонним зв'язком на ім'я начальника ВПБС Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком» Романька О.М. направлено лист з визначенням потреб виконання робіт, а саме, це переоформлення або встановлення номеру чи установка паралельного телефону.

Всього по 78 дільницях Деснянського району є потреба: переоформлення номеру - на 8 виборчих дільницях; встановлення основного номеру - на 19 дільницях; встановлення паралельного телефону - на 40 дільницях.

Працівниками районної у місті ради спільно з керівниками підприємств, установ та організацій району проаналізовано стан приміщень для голосування та роботи дільничних виборчих комісій, відповідність вимогам пожежної безпеки, забезпечення згідно з нормативними вимогами необхідним для роботи комісій обладнанням та інвентарем.

Більша частина роботи районної у місті ради в межах своїх повноважень припадає на роботу з керівниками та членами дільничних виборчих комісій, які відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» утворюються окружною виборчою комісією не пізніше, як за п'ятнадцять днів до дня голосування, а саме до 10 липня 2015 року включно.

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки і проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 до 13 липня включно всі дільничні виборчі комісії провели свої перші засідання.

Згідно з нормами, встановленими постановою Центральної виборчої комісії від 26 січня 2012 року № 18 «Про вимоги до приміщень окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, норми забезпечення виборчих комісій обладнанням, інвентарем, транспортними засобами і засобами зв'язку, оргтехнікою, іншими матеріальними цінностями, представникам дільничних виборчих комісій будуть видані матеріальні цінності, що знаходяться в районній у місті раді на зберіганні, а саме:

виборчі скриньки (малі та великі);

каркаси кабін та тканина для обладнання кабін для таємного голосування;

калькулятори;

медичні аптечки;

Державні прапори.

В Деснянському районі налічується виборчих дільниць:

малих (до 500 виборців) - 8

середніх (від 500 до 1500 виборців) - 10

великих ( від 1500 до 2500 виборців) - 60

Кожна виборча дільниця забезпечується необхідною, кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Виборчі дільниці стаціонарних скриньок повинні мати:

мала - не менше двох,

середня - не менше чотирьох,

велика - не менше шести.

Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Згідно із нормативами, встановленими частиною шостою статті 83 Закону України «Про вибори народних депутатів», вказана кількість виборчих дільниць повинна бути забезпечена 416 великими (стаціонарними) та 156 малими (переносними) виборчими скриньками.

За інвентаризаційними даними в Деснянській районній у місті Чернігові раді на зберіганні знаходяться 408 великі та 215 малі виборчі скриньки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини