Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:21:00

Безробіття турбує чернігівців більше, ніж АТО

14.07.2015   16:58Агенцiя

Чернігівців більше всього турбують дефіцит робочих місць, безробіття і зростання цін.

Саме до таких висновків прийшли експерти Центру «Социс», вивчаючи громадську думку громадян, які проживають на території розташованого в місті виборчого округу №205. Дослідження проводилося з 24 червня по 5 липня 2015 методом стандартизованого інтерв'ю за місцем постійного проживання респондентів (вибірка репрезентує доросле населення виборчого округу, опитано 1000 респондентів).

«Так, при відповіді на питання про те, які проблеми хвилюють респондента в першу чергу, найпопулярнішими варіантами стали дефіцит робочих місць і безробіття (63,6%), подорожчання продуктів і предметів першої необхідності (62,8%), підвищення цін на комунальні послуги (61,9%), а також знецінення гривні та падіння купівельної спроможності (59,5%)», - йдеться у дослідженні. При цьому проблеми реабілітації і матеріальних компенсацій учасників АТО, підтримка наших військових на Сході України, а також цілісність країни і повернення контролю над тимчасово окупованими територіями хвилюють чернігівців набагато менше. Ці теми у своїх відповідях респонденти піднімали, відповідно, в 15,4%, 14,4% і 13,6% випадків (11-е, 12-е і 14-е місце в переліку найгостріших проблем).
 
Не дивно, що і до кандидатів на парламентських довиборах, які пройдуть в Чернігові 26 липня, громадяни пред'являють більш конкретні і зрозумілі вимоги: щоб політику були небайдужі проблеми простих людей (39,5%), щоб він вирішити проблеми конкретного району (32,5 %), щоб робив багато хороших справ (24,2%). Найкраще цим запитам, судячи з дослідження соціологів, відповідає Сергій Березенко, кандидат Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Протягом досить тривалого періоду він є лідером електоральних переваг. 5 липня йому були готові віддати свій голос 41,1% чернігівців, що визначилися з вибором і плануючих брати участь у голосуванні.
 
PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини