Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:48:25

На Чернігівщиті триває реалізація заходів з енергоефективності

14.07.2015   09:05Агенцiя

Черговий брифінг в облдержадміністрації, який пройшов 13 липня, був присвячений темі «Реалізації ініціативи щодо стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках».

Як повідомив в.о. директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Вячеслав Сальніков, питання енергозбереження є актуальними і реалізується у двох напрямках. Це зменшення використання будь-яких енергетичних ресурсів та перехід до заміщення природного газу альтернативними видами палива.

— За останні роки в області сума робіт з переведення котелень на альтернативні види енергії склала 88 мільйонів гривень. Проведено модернізацію 72-х об’єктів. З них 50 об’єктів переведено на тверде опалення, що дало можливість щорічно економити понад 32 тисячі тонн умовного палива, — зазначив Вячеслав Сальніков.

Спільно з державними банківськими установами реалізуються ініціативи Уряду щодо стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів. Також Департаментом розробляються заходи, які дозволять компенсувати відсотки за кредитними програмами із місцевих бюджетів. У поточному році на їх реалізацію в обласному бюджеті буде передбачено 200 тисяч гривень.

Директор Чернігівської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Світлана Єрьома розповіла, що близько півтора року банк займається кредитуванням об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Кошти фізичним особам і ОСББ надаються на утеплення як зовні так і в середині будинків.

Активним учасником програми з енергоефективності є і АТ «Ощадбанк». З моменту дії програми на купівлю матеріалів і обладнання жителям області видано понад 290 кредитів на загальну суму майже 5 мільйонів гривень.

АТ «Укрексімбанк» має власну програму здійснення кредитування ОСББ. Нещодавно він долучився до консультацій щодо участі у державних програмах з енергозбереження.

З 2008 року на Чернігівщині діє програма Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Протягом трьох етапів його реалізації в різних районах області запроваджено 80 кращих практик з модернізації інженерної інфраструктури та зменшення енергоспоживання на суму близько 13 мільйонів гривень. У цьому році перемогу у конкурсі для участі у Проекті здобули міста Ніжині та Прилуки. Максимальна сума коштів по кожному проекту складає 12 тисяч євро.

Представники ЗМІ також отримали змістовні відповіді стосовно роботи теплопунктів, повірки лічильників та особливостей державних компенсацій по кредитах.

Більш детальну інформацію щодо можливості отримати компенсацію за кредитами фізичні та юридичні особи можуть отримати в:

філії АТ «Укрексімбанк» у Чернігові — (0462) 604-399;

Чернігівській обласній дирекції АБ «Укргазбанк» — (0462) 603-252, 603-288;

Чернігівському обласному управлінні АТ «Ощадбанк» — (0462) 675-148 (для ОСББ), (0462) 774-323 (для фізичних осіб).
 

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини