Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:33:10

"Свобода" подала до суду на ОВК № 205

13.07.2015   18:52Агенцiя

13 липня 2015 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» подало заяву в Чернігівський окружний адміністративний суд із позовом до окружної виборчої комісії №205, яка відхилила подання партії на представництво в ДВК 205-ого округу. Рішення про недопущення до формування складу дільничних виборчих комісій від «Свободи» ОВК ухвалила постановою № 17 від 09.07.2015.

В об’єднанні вважають рішення окружної комісії незаконним та вимагають у судовому порядку визнати його недійсним. Про це повідомив кандидат у народні депутати України в окрузі №205, голова Чернігівської обласної «Свободи» Андрій Міщенко.

Зауважимо, що 9 липня ОВК відхилила в цілому подання «Свободи» щодо кандидатур, запропонованих до складу дільничних виборчих комісій на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі №205. Причиною вказано те, що партія не має фракції в парламенті. Натомість у «Свободі» вбачають незаконність у таких діях окружної комісії. Адже законодавством передбачено, що суб'єкти подання мають рівні права на подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Своєю чергою, суб’єктами подання кандидатур до складу виборчої комісії, згідно з п.2 ч.2 ст.27 Закону № 4061-VI, зокрема, є політичні партії – суб’єкти виборчого процесу, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі.

Відповідно, «Свобода» вимагає:

1) Визнати протиправним та скасувати п. 1 Постанови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 в частині відхилення в цілому подання політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Свобода» щодо кандидатур, запропонованих до складу дільничних виборчих комісій на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі №205.

2) Зобов’язати окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 включити до складу дільничних виборчих комісій кандидатури від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в порядку ст. 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.