Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:48:09

Сергій Березенко активізував обговорення проблем житлово-комунального господарства Чернігова

11.07.2015   13:03Агенцiя

У раді регіонального розвитку Чернігівщини, за ініціативи Сергія Березенка, відбувся круглий стіл на тему діяльності та функціонування у Чернігові об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

Серед учасників - Шкурат Олександр, голова комісії ЖКГ Чернігівської міськради, Іван Лисенко, заступник голови ОСББ Бостон, Максим Коношевич, голова ОСББ Реконструкція та член правління ОСББ Сузір'я 70 Сергій Гарус. Учасники обговорювали питання необхідності створення ОСББ у місті, виділення землі для таких об’єднань та багато інших актуальних проблем, які сьогодні турбують жителів Чернігова.
   
За словами Івана Лисенка, створення ОСББ дасть суттєву можливість покращити умови проживання людей в будинках, але для цього необхідна підтримка місцевої влади. На його думку, сьогодні важливо створити у Чернігові асоціацію ОСББ, яка об’єднає усіх людей в одну структуру. Такий орган зможе представляти інтереси співвласників у «владних коридорах», що суттєво пришвидшить вирішення проблемних питань.
   
За словами Максима Конашевича, питання створення асоціації ОСББ вирішиться найближчим часом. У асоціації буде власна приймальня, куди зможуть звертатися усі громадяни задля роз’яснень, консультацій та допомоги.   
   
На думку Сергія Гаруса, сьогодні при створені ОСББ потрібно вивести формулу, за якою можна буде вираховувати прибудинкову територію кожного будинку. Це дасть можливість уникнути суперечок щодо певних об’єктів, як-то дитячі майданчики, між двома сусідніми будинками.  – Міська влада повинна досконало розібратися у питаннях, які пов’язані з передачею тих чи інших об’єктів при створені ОСББ, - наголосив Сергій Гарус. За його словами, сьогодні не зрозуміло хто відповідатиме за МАФи, які раніше обслуговувалися ЖЕКами, хто платитиме за оренду землі, тощо.
   
Загалом, учасники круглого столу відзначили, що такі зустрічі є дуже важливими, оскільки дозволяють обговорювати важливі проблеми, знаходити консенсус та приймати певні рішення.
   
Нагадаємо, що проблеми ОСББ не вперше обговорюються за ініціативи Сергія Березенка, адже політик приділяє велику увагу розвитку житлово-комунального господарства Чернігова. Як повідомили у Раді регіонального розвитку Чернігівщини, серія подібних круглих столів триватиме і надалі, адже у таких обговореннях перш за все зацікавлені самі жителі міста.  



Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини