Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:05:20

У проведенні спокійних демократичних виборів в Чернігові повинні бути зацікавлені усі, вважає нардеп Олександр Черненко

09.07.2015   14:08Агенцiя

Попри спекуляції та залякування, вибори у Чернігові мають усі шанси пройти спокійно. Таку думку під час спілкування з журналістами висловив народний депутат України Олександр Черненко.

Політик констатує, що сьогодні окремі інформаційні «вкидання» нагадують швидше провокації, аніж описують реальний стан речей. Усе це пан Олександр пояснює особливою манерою ведення кампанії окремими кандидатами.

- Є кандидати, які будують свою передвиборчу агітацію на здобутках. Інші кандидати будують свою кампанію на провокаціях, - зазначає він. Та незважаючи на маніпуляції, усі сторони повинні бути зацікавлені у проведенні виборів. Адже це чергова перевірка нової української влади та українського суспільства. - Попри те, що кампанія подекуди не спокійна, у Чернігова є шанс провести демократичні, чесні вибори, але це залежить від кандидатів, насамперед, - підсумовує Олександр Черненко.

Окрім того політик пояснив причину рекордно великого списку кандидатів у 205-му виборчому окрузі. Окрім поширеної думки, що більшість кандидатів – технічні і покликані реалізувати у виборчому процесі відмінну від особистого проходження в парламент мету, зі 127 кандидатів є ще й такі, які готуються вже до місцевих виборів і випробовують, так би мовити, грунт.

– Це не зовсім добре. Кандидати йдуть на вибори не для перемоги, а для участі. Вони витрачають бюджетні кошти. З такими довжелезними бюлетенями буде важко працювати як самим виборцям, так і комісіям при підрахунку голосів.

Також депутат висловив переконання у тому, що день виборів у Чернігові передбачає якісну та консолідовану роботи органів правопорядку, адже допустити провокації 26 липня держава не повинна.

– Ми очікуємо, що кандидати 26 липня привезуть свої групи підтримки. Можливо це будуть люди в камуфляжі, тому ми не виключаємо силового втручання у виборчий процес.  За словами нардепа правоохоронні ограни повинні адекватно реагувати на можливість такого перебігу подій та попередити будь-які несанкціоновані події. 

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини