Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:05:06

Благодійний фонд "Укроп" пригостив дві тисячі чернігівців смачною шурпою

07.07.2015   21:47Агенцiя

Цього вікенда чернігівців пригощали наваристою шурпою. Що цікаво: цього разу готували, мабуть, найбільшу кількість порцій супу – аж у чотирьох величезних казанах.

Як говорять організатори: розраховують запросити до столу близько двох тисяч містян – саме на стільки порцій у них вже припасені продукти.

Юрась Красюк, як автор і організатор «Фестивалю Борщу» пояснює вибір страви для гастрономічного фесту у Містечку майбутнього – середньоазіатська шурпа насправді дуже популярна страва в українському Криму. От і вирішили урізноманітнити звичний раціон з борщів та юшок – наваристим супом з баранини. Ще у трьох варіаціях:

- Наша команда кухарів готує три рецепти страви – з бараниною, з яловичиною і одна пісна. Звісно, шурпи без м‘яса не існує, але ми вирішили спробувати зготувати – з овочами: для тих, хто на дієті, хто поститься, або хто вегетаріанець . Паралельно ми працюємо і як викладачі – до нас може долучити кожен і взяти участь в майстер-класі з приготування шурпи.

Звісно, суп щедро приправляли спеціями і зеленню кропа. Страви готували не лише у звичних казанках, а й у новому суперсучасному казані, привезеному з Іспанії. Він зручний і тим, що на ньому одразу можна готувати і перші, і другі страви. Окрім смачних наїдків – у благодійному фонді «Укроп» для малечі проводили веселі конкурси з анімацією та невеличкими сюрпризами.

Молода мама Ольга зізнається – настрій чудовий, страви смачні, донька весела та усміхнена, завдяки вправам на батуті:

- Дякую Геннадію Корбану за змістовне дозвілля для дитини. Приємно, що про нас так піклуються.

Бабуся Олена з онучкою теж сюди прийшли і погратися, і відпочити і покуштувати шурпи:

- Тут все продумано до дрібниць і музика, і кухарі такі чудові, дитині тут дуже подобається. Дякуємо Геннадію Корбану за турботу, тим більше, що влітку для дорослих це справді проблема – куди подіти дитину. А тут все поруч!

Що цікаво організатори подбали і про доріжки у Містечку майбутнього – там, де були невеличкі ямки – їх позасипати піском, аби , не дай Боже, чернігівці не перечепилися.  Геннадій Корбан:

-  Нам дуже приємно, що чернігівці оцінили нашу гостинність і приходять до Містечка майбутнього відпочивати з сім‘ями, з дітьми, це доводить, що вони нам довіряють, що їм подобається. Тому я щиро раджу всім: приходьте, ми раді вітати усіх тут! Літо продовжується, а відтак на вас усіх чекає ще багато приємних несподіванок.

PR

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини