Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:31:13

Березенко ініціював обговорення проблем ЖКГ Чернігова

03.07.2015   09:28Агенцiя

У Чернігові, за ініціативи Сергія Березенка, відбувся круглий стіл на тему проблем житлово-комунального господарства міста.

 Серед присутніх: представники Ради регіонального розвитку області, начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Геннадій Луценко, активісти громадських організацій (велоклубу «Лайба», фонду допомоги армії Андрія Дериземлі тощо), а також голова ОСББ «Реконструкція» Максим Конашевич.

Обговорювали різні проблеми та шукали шляхи вирішення найгостріших питань пов’язаних з ЖКГ міста. Зокрема на круглому столі йшлося про необхідність облаштування в Чернігові велосипедних доріжок, ремонту під’їздів багатоповерхових будинків, облаштування паркувальних місць, можливостей доступу громадського транспорту на міських пляж, стан укриттів міста на випадок непередбачуваних ситуацій, тощо.

Лише за останній тиждень до Ради регіонального розвитку Чернігівщини надійшло понад 500 звернень громадян, більшість з яких стосується ремонту під’їздів та покрівель у будинках міста. За словами Ігоря Луценка, сьогодні у Чернігові існує програма ремонту покрівель, яка розрахована на чотири роки. Міська влада контролює цю проблему та вирішує її по мірі наявності фінансування. – На сьогодні, на жаль, коштів не достатньо, аби провести усі необхідні роботи з поточного ремонту житлових фондів, в тому числі й ремонту під’їздів. Але ми поступово, крок за кроком вирішуємо ці проблеми, - пояснив чиновник.

Учасники круглого столу зійшлися на думці, що держава повинна розробити всеукраїнську програму та профінансувати розвиток велосипедної інфраструктури в кожному місті. Нагадаємо, що вело спільнота «Лайба» вже розробила концепцію розвитку цього напрямку в Чернігові. За словами активістів, сьогодні необхідно затвердити відповідну програму. У міста на цей проект коштів немає. Частково допомогла Рада регіонального розвитку області, яка профінансувала будівництво вело доріжки по вулиці Щорса. Ігор Луценко запевнив, що міська влада розглядає можливість будівництва нових доріжок для велосипедистів.

Загалом, усі учасники відзначили необхідність та користь подібних круглих столів, адже вони дають можливість розпочати діалог, почути різні аргументи та швидко приймати ефективні рішення, які покликані покращити життя кожного жителя Чернігова.

Зауважимо, що Сергій Березенко буде і надалі ініціювати проведення подібних заходів, залучати якомога більше фахівців та представників громадськості, адже вирішення проблем ЖКГ та інфраструктури Чернігова політик вважає пріоритетним у розвитку міста.


Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини