Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:18:06

За ініціативи голови облдержадміністрації члени сімей загиблих в зоні АТО безкоштовно їздитимуть на внутрішньообласних автобусних маршрутах

03.07.2015   07:27Агенцiя

Такої домовленості досягнуто під час засідання «круглого столу» за участю керівництва області та міста, перевізників, членів родин загиблих військовослужбовців та представників Єдиного волонтерського центру.

На початку зустрічі голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч повідомив, що необхідність проведення такої зустрічі зумовлена збільшенням скарг від членів сімей загиблих в зоні АТО щодо відмов зі сторони водіїв автобусів у безкоштовному перевезенні.
Це викликано через певні зміни у законодавстві та реформування системи пільг. І поки триває ця юридична колізія, найуразливіші категорії громадян змушені їздити за загальними правилами.

— Ці люди втратили найдорожче – своїх близьких, і ми повинні зробити все для того, щоб вони не відчували якусь образу чи незахищеність з боку влади. Незалежно від трактування законодавства наш людський обов’язок – піти їм назустріч, - звернувся очільник області до перевізників.

Його заклик знайшов підтримку присутніх. Представник Чернігівського обласного відділення ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», заступник директора ПАТ «Чернігівавтосервіс» Сергій Вакуленко зазначив, що у цій ситуації перевізники не мають морального права вчинити інакше.

Звісно, поки не слід відкидати й людський фактор, адже пасажири вже неодноразово скаржилися на зневажливе ставлення з боку водіїв до пільгових категорій громадян. Проте керівники автопідприємств пообіцяли виправити ситуацію та вживати жорсткі заходи по відношенню до нечемних працівників транспорту.

Щоб слова не розходилися з ділом, Валерій Куліч зініціював створення робочої групи, до якої увійдуть керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, перевізники, представники автостанцій, волонтери та громадськість. У найкоротші терміни вони мають розробити так званий єдиний проїзний квиток для 243-ох членів родин загиблих, які отримали відповідні посвідчення.

Очільник області запевнив, що облдержадміністрація разом з перевізниками прикладуть усі зусилля, щоб до отримання цього документу люди не чули відмов від водіїв, пред’являючи посвідчення.

— Це наш обов’язок і суспільна відповідальність перед тими, чиї рідні вже не повернуться з неоголошеної війни, - резюмував Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини