Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:46:15

Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період

23.06.2015   11:14Агенцiя

З метою своєчасної і якісної підготовки міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років виконавчий комітет Чернігівської міської ради 22 червня заслухав інформацію начальника управління житлово-комунального господарства Геннадія Луценка про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015 -2016 років.

За його словами, після закінчення опалювального сезону 2014-2015 років теплопостачальними підприємствами міста розпочато ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного зимового сезону.

Протягом квітня поточного року житлово-експлуатаційними підприємствами міста проведено загальний весняний огляд житлових будинків, за результатами якого визначено обсяги робіт з підготовки житлового фонду до зими.

Так, передбачено провести комплексну підготовку до зими 1745 житлових будинків загальною площею близько 4,5 млн. кв. м. Планується відремонтувати: покрівель – 193, внутрішніх систем опалення – 27, систем гарячого водопостачання – 29, систем холодного водопостачання – 55, систем енергозабезпечення будинків – 66, опалювальних печей – 22.

Одночасно планується виконати ремонт внутрішньобудинкових систем каналізації, горизонтальних і вертикальних стиків панельних будинків, герметизації вводів інженерних мереж, ізоляції трубопроводів теплопостачання, дверей та вікон.

На капітальний ремонт житлових будинків у поточному році передбачено виділити з міського бюджету 5500 тис. грн. Станом на 1 червня по капітальному ремонту житлового фонду освоєно приблизно 760 тис. грн. Поточний ремонт житла виконано на суму 1 916 тис. грн.

Втім, Г. Луценко зазначив, що такі обсяги фінансування не задовольняють потреби житлово-експлуатаційних організацій, що призводить до старіння житлового фонду та додаткових витрат на його утримання.

Для забезпечення безаварійного водопостачання та водовідведення споживачів міста в осінньо-зимовий період 2015-2016 років КП "Чернігівводоканал" необхідно підготувати 5 водопровідних насосних станцій, 68 артезіанських свердловин, 546 км водопровідних мереж, 326 км каналізаційних мереж, 15 каналізаційних насосних станцій та ін. Крім того, заплановано виконати заміну ділянок водопровідних мереж загальною довжиною 1,5 км і вартістю робіт 117 тис. грн.

Відповідно до плану заходів щодо підготовки до опалювального сезону ПАТ "Облтеплокомуненерго", КЕП "Чернігівська теплоелектроцентраль" ТОВ фірми "ТехНова" та приватного підприємства "Спеціальна енергетична компанія" необхідно підготувати 43 котельні, 109 теплопунктів, понад 318 км тепломереж. Заплановано проведення капітального ремонту 6 котелень, 3 котлів, 1,57 км тепломереж. Відповідно до розроблених графіків проводяться сезонні випробування опалювальних мереж міста.

Для покращення благоустрою вулично-дорожньої мережі міста після осінньо-зимового періоду на 50-ти вулицях міста виконано поточний ремонт проїзної частини вулиць загальною площею 12,5 тис. кв. м, проведено відновлення 0,73 тис. кв. м дорожньої розмітки на суму 70,6 тис. грн.

Для покращення експлуатаційного стану ділянок вулиць Кирпоноса та Кільцевої передбачено капітальний ремонт асфальтобетонного покриття на суму 6051 тис. грн.

Заплановано також відремонтувати асфальтобетонне покриття ділянок тротуарів по вул. Рокоссовського, Воїнів-інтернаціоналістів, проспекту Перемоги та суму 2711 тис. грн.

Взявши до відома інформацію начальника управління ЖКГ, виконавчий комітет доручив до 1 жовтня поточного року керівникам комунальних підприємств міської ради забезпечити готовність водопровідних, каналізаційних мереж, житлових будинків та виробничих приміщень до роботи в зимових умовах.

Виконком міської ради затвердив план заходів щодо підготовки житлового фонду, об’єктів житлово-комунального господарства і соціального сфери до роботи в зимовий період 2014-2015 років та склад міського оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2014-2015 років.

Керівникам публічних акціонерних товариств "Облтеплокомуненерго", "Чернігівгаз", КЕП "ТЕЦ ТОВ фірми "ТехНова", міських електричних мереж забезпечити готовність орендованих теплових, електричних, газових мереж, котелень, теплопунктів, які перебувають у комунальній власності до роботи в зимових умовах.

Міський голова Олександр Соколов закликав керівників відповідних структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради оптимізувати зусилля аби забезпечити безперебійну життєдіяльність міста у зимовий період. Особливу увагу він звернув на здійснення енергоощадних заходів для забезпечення енергоефективності житлових будинків.

Міський голова зобов’язав керівників управлінь, відділів міської ради та підвідомчих їм підприємств і організацій надавати управлінню житлово-комунального господарства міської ради оперативну інформацію про хід підготовки комунального господарства до зими.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини