Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:12:17

Облпрокуратура розпочала кримінальне провадження проти забудови біля Елецького монастиря

18.06.2015   13:36Агенцiя

Скандальне будівництво поблизу Елецького монастиря, яке сколихнуло весь Чернігів, буде зупинено. Прокуратура відреагувала на вимоги чернігівських підприємців – сьогодні після наради у прокурора Чернігівської області Віктора Носенка було відкрито кримінальне провадження у цій справі.

Про будівництво багатоповерхівки біля монастиря прокурору поскаржилися чернігівські підприємці під час зустрічі у Раді регіонального розвитку, ініціатором якої виступив Сергій Березенко. Тоді прокурор заявив, що слідчі очікують технічні документи від органів місцевої влади і, якщо вони не відповідають законодавству, то прокуратура позиватиметься до суду.

Варто зауважити, що ситуація зі скандальною забудовою поблизу монастиря дуже нагадує історії з захопленням землі під будівництво у Дніпропетровську. Наприклад, рік тому в центрі на вулиці Шаумяна забудовник попри бажання місцевих жителів району парку Шевченка та Набережної будівельна техніка знищила дитячий майданчик і частину прибудинкової території. Окрім цього через нову забудову довколишні будинки могли тріснути, а комунікації вийти з ладу через перевантаження.

Схожа ситуація також минулого року виникла на вулиці Шмидта 13. Дніпропетровська міськрада за символічну суму віддала в оренду приватникам шматок землі в центрі міста. Потім міська влада дозволила будівництво, а суд заборонив. Згодом процес з дозволом і забороною повторився декілька разів за останні два роки.

Нагадаємо, що за повідомленням сайта «ПіК» 16 червня на земельній ділянці по вулиці Князя Чорного 4-а навпроти Елецького монастиря, почав працювати екскаватор, який почав нищити зелені насадження.


Петро Городецький


PR

Фото Інтернет-видання Чернiгiвщина: події і коментарі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини