Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:05:56

У Новгород-Сіверському районі планують створити 4 громади. ВІДЕО

11.06.2015   07:47

На засіданні за участі представників міської та районної влади було розглянуто проект перспективного плану об’єднання територіальних громад та ухвалено створення 4 громад Новгород-Сіверського району.

8 червня за участі представників міської та районної влади, сільських голів відбулось чергове засідання з розгляду проекту перспективного плану об'єднання спроможних територіальних громад. Були обговорені пріоритети, за якими має відбуватись об'єднання в територіальні громади. Отож, населені пункти, які захочуть утворити громаду, повинні знаходитись в радіусі дії адміністративного центру не більше як за 20 кілометрів. Ця зона може розширюватися до 30-35 кілометрів. Територія громади повинна бути єдина, без ніяких окремих вкраплень.

Павло Плотніков - заступник голови міської ради: "Основна ідея цього, це те, що швидка допомога або пожежна техніка повинні з центру цієї громади доїжджати до населеного пункту громади за час близько 30 хвилин. Ось тому і формується такий радіус, така площа цієї громади".

Найбільш бурхливо обговорювали фінансування територіальних громад, чи вистачить його, чи буде якась допомога з боку держави. Також залишається невідомою доля комунальних підприємств на селі, що буде з майном, яке знаходиться на балансі сільських рад - все це викликало неабияке занепокоєння серед деяких сільських голів. Згідно нової реформи, відбуватиметься укрупнення територій.

Олег Бондаренко - голова міської ради: "Всі ці громади, на які ми ділимо наш район, з’являються такі собі міні райони. Тобто якщо це Грем'яч, Орлівка, Чайкине, Новгород-Сіверський з’являється міні район, в якому буде свій соціальний захист, своя первинна медицина у вигляді фапу або дільничної лікарні, своя освіта, своя культура. Тобто вся та інфраструктура - це буде точна копія інфраструктури чи міськради чи району , яка зараз у нас є. Це буде вся інфраструктура в цьому адміністративному центрі, на які ми розділимо наші громади".

Наприкінці засідання було вирішено все ж таки направити проект перспективного плану на створення 4 територіальних громад по Новгород-Сіверському району.
Сергій Пунтус - міський голова: "На сьогоднішній день більш всього приємлива пропозиція - залишити 4 територіальні громади на території нашого міста і такий перспективний план запропонувати для його подальшого втілення в життя".

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.