Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:13:06

Сергій Березенко закликає відділити політику від медицини

10.06.2015   19:00Агенцiя

Питання медичної реформи не повинно бути політизованим, а подальшу долю галузі мають вирішувати кваліфіковані експерти. Таку думку висловив координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини Сергій Березенко під час відвідування закладів охорони здоров’я.

«Нам треба відійти від практики диванної пропаганди, коли політики на телеканалах розповідають про потенційні прожекти. Не обхідно почати проблемну дискусію серед фахівців», - сказав він, спілкуючись з колективом Чернігівської міської лікарні № 1.

Слід зазначити, що медична тема є однією з пріоритетів Ради регіонального розвитку.
Здійснюється підтримка галузевих закладів, залучається фінансова допомога на закупівлю найнеобхідніших ліків для певних категорій хворих. Минулого місяця було вирішено проблему вузлової лікарні станції «Чернігів» Південно-Західної залізниці, яка через невпорядкованість упродовж півроку не мала можливості нарахувати співробітникам заробітну плату.

«Вузлова лікарня нарешті передана Чернігову. Зараз відбуваються процедурні процеси - казначейство вже відкриває рахунки, щоб на них перерахували гроші, які медики чекають вже півроку», - підкреслив Сергій Березенко, спілкуючись із журналістами.

Не менш важливою проблемою для багатьох медичних закладів у місті є нестача кваліфікованих кадрів. Голова Ради регіонального розвитку обговорив цю проблему із керівництвом Міської дитячої поліклініки № 1. Політик закликав до більш активного залучення молодих спеціалістів, для котрих місцева влада має створити всі умови.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.