Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:01:58

Обговорено питання розробки проекту землеустрою щодо відведення земель РЛП "Ялівщина"

10.06.2015   08:11Агенцiя

9 червня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду стосовно розробки проекту землеустрою щодо відведення земель РЛП «Ялівщина».

У ній взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, депутат обласної ради Анатолій Шурда, директор комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», депутат обласної ради Анатолій Мороз, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко, представники головного управління Держземагентства в області, управління архітектури і містобудування міської ради, громадськість.

Валентин Мельничук нагадав присутнім, що 28 березня 2014 року рішенням 19 сесії обласної ради шостого скликання створено РЛП «Ялівшина» на площі 168,7 га, а 17 червня 2014 року рішенням 20 сесії було створено КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради». Також було прийнято клопотання до Чернігівської міської ради щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

20 червня 2014 року Чернігівська міська рада прийняла рішення, яким надала дозвіл комунальному закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною орієнтовною площею 168,7 га за рахунок земель запасу комунальної власності міської ради для функціонування РЛП «Ялівщина» з подальшою передачею зазначених земельних ділянок до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, при умові розроблення та затвердження в установленому порядку землевпорядної документації протягом року. У вересні минулого року визначено виконавця землевпорядних робіт – ТОВ «Десна -експерт».

За словами керівника, вже протягом кількох місяців триває розробка проекту землеустрою. Разом з тим, під час «круглого столу» в Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації, який відбувся 13 травня 2015 року, прозвучала інформація, що розроблений проект відведення землі розрахований на меншу площу, а не на 168,7 га, як було передбачено рішенням обласної ради. У зв'язку з цим Валентин Мельничук наголосив на необхідності вивчити і обговорити зазначену ситуацію та надати свої пропозиції.

Представник розробника ТОВ «Десна-експорт» Ігор Дорошенко презентував присутнім проект землеустрою щодо відведення земель РЛП «Ялівщина» та розповів про особливості підготовки технічної документації із землеустрою.

Після гострої дискусії учасники наради рекомендували розробнику проекту уточнити інформацію щодо власників та користувачів земельних ділянок на територіях, які не увійшли в проект землеустрою щодо відведення земель до регіонального ландшафтного парку, та обговорити це найближчим часом.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини