Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:10:16

Відбулось обговорення проблеми формування спроможних територіальних громад Ніжинського району

09.06.2015   16:18

В великій залі міськвиконкому, відбулось розширене засідання робочої групи з питань формування спроможних територіальних громад Ніжинського району.

На зустрічі були присутні ніжинський міський голова Анатолій Лінник, заступники міського голови Ігор Алєєксєнко, Сергій Осадчий, Олег Баранков, Григорій Олійник, в. о. голови районної державної адміністрації Сергій Батрак, голова районної ради Олег Бузун, директор офісу реформ Ярослав Жиденко, депутати обласної, міської та районної ради, голови сільських і селищних рад і інші.

Під час зустрічі говорили про перспективний план створення спроможних громад на території району.

Зараз на Ніжинщині тридцять селищних і сільських рад та сімдесят два населених пункти. Проте, найближчим часом планується громади між собою об’єднати й створити лише п’ять.

Щоб вирішити, який населений пункт із яким хоче добровільно об’єднатись керівники району неодноразово зустрічались із активами сіл.

Міський голова Анатолій Лінник говорив, що до міської ради чи виконавчого комітету щодо добровільного об’єднання жодних звернень не надходило. «Ми готові вести діалог, вислухати всі пропозиції і робити перші кроки. Ніжин має всю необхідну інфраструктуру й може бути центром об’єднання. Але ж приєднання до Ніжина має бути добровільним, а не примусовим. Так у Законі написано. Та перед прийняттям такого рішення треба досконало вивчити всі цифри та економічну складову», - говорив Анатолій Валерійович.

Майже всі голови сільрад Ніжинщини готові до такого об’єднання. Проте, багато хто з них не погоджується, щоб центр об’єднання був не в їхньому населенному пункті.

Голів сільських рад в кожному населенному пункті не буде. Будуть старости. Ця посада виборна та оплачуватиметься. Кожен староста автоматично ставатиме членом виконавчого комітету своєї громади.

Депутат обласної ради Валерій Якуба зауважив, що час на вивчення та опрацювання цього питання обмежений. «До шістнадцятого червня ми маємо прийняти це рішення, щоб отримати гроші на реформи», - говорив Валерій Якуба.

Сума, яка має піти на реформування складе понад сто мільйонів гривень.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини