Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:38:45

Рада регіонального розвитку допоможе підприємцям Чернігівщини вирішити питання про обов’язкове використання касових апаратів

09.06.2015   09:27Агенцiя

У січні цього року Верховна Рада України зареєструвала законопроект №1718 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій)», який передбачає звільнення від обов’язкового застосування касових апаратів платників єдиного податку І–ІІІ груп.

Підприємці обома руками за. Проти, поки, Парламент та Уряд. Кабмін «блокує» прийняття закону, посилаючись на те, що наявність касових апаратів у фізичних осіб – вимога МВФ. Підприємці в розпачі: залишилося менше місяця, закон не прийнятий, грошей на апарати немає, а якщо ти працюєш без РРО, до тебе можуть прийти з перевіркою. А далі штрафи, санкції, словом, проблеми.

Сергій Березенко, голова Ради регіонального розвитку області ініціював зустріч обласного прокурора Віктора Носенка з підприємцями Чернігова, на якій обговорювалися найактуальніші проблеми, які сьогодні турбують наших представників малого та середнього бізнесу. Серед них – питання щодо використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), або по простому - касових апаратів. Нагадаємо, що сьогодні в законі діє норма, яка зобов’язує з 1 липня 2015 року застосовувати касові апарати платників єдиного податку 2 та 3 груп. А це, в першу чергу, фізичні особи-підприємці – представники малого бізнесу. Середня вартість потрібного апарату близько 5000 грн, ще 200 грн піде на його щомісячне обслуговування. Для багатьох підприємців, в умовах кризи та зниження попиту на товари і послуги, придбання касового апарату рівнозначне мотузці на шиї – бізнес можна буде закривати.

Увійшовши в становище підприємців, Сергій Березенко пообіцяв організувати їм зустріч з парламентарями. – Наступного тижня ми з вами зустрінемось з головою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, народними депутатами, які опікуються проблемами підприємців та проведемо робоче засідання. Я вважаю, що ваші інтереси та пропозиції повинні почути та врахувати в Парламенті. Давайте ви сформулюєте питання, які вас хвилюють і ми разом будемо вирішувати цю проблему, - звернувся до підприємців Сергій Березенко.

Така ініціатива залишила підприємців нашого міста задоволеними. Їх не просто почули, а прагнуть реально допомогти. Тому підприємці попросили Сергія Березенка проводити зустрічі з керівництвом Ради регіонального розвитку Чернігівщини частіше – принаймні раз на два тижні. Але у більш вузькому форматі, аби створити робочі групи за окремими напрямами, які би виходили на рішення конкретних проблем. Сергій Березенко таку ініціативу підтримав.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.