Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:50:34

Факти порушень у діяльності регіонального ландшафтного парку "Ялівщина" можуть потрапити на стіл прокурора

04.06.2015   21:16Агенцiя

Громада Чернігова стривожена відсутністю дій керівництва комунального закладу РЛП "Ялівщина" щодо владнання ситуації навколо екологічних викликів ландшафтного парку.

Про це активісти міста повідомили Сергія Березенка, голову Ради регіонального розвитку Чернігівщини в рамках візиту Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка по екологічних об'єктах нашого міста.

Сергій Березенко наголосив, що початок вирішення проблеми лежить у площині комунікації громади та обласного керівництва і запропонував механізм по владнанню ситуації.

-    РЛП "Ялівщина" -  комунальне підприємство Чернігівської обласної ради, керівником якого є депутат облради. Це проблема комунального характеру. Треба, аби громада міста задала це питання самій обласній раді та її керівництву. Ні я, як Голова ради регіонального розвитку Чернігівщини, ні міністр екології та природних Ресурсів України не можемо впливати на думку громади. Але, всі ті документи та зауваження, які нам сьогодні передали отримають свою оцінку,  - сказав Сергій Березенко.

За словами очільника Ради регіонального розвитку, якщо фактипорушень, викладені у документах, наданих громадою, підтвердяться, вони будуть передані до прокуратури. Якщо буде відкрито кримінальне впровадження, то в його рамках до справи може підключитися екологічна інспекція Міністерства екології та природних ресурсів України, яка дуже детально все вивчить. - Сьогодні існує мараторій на перевірки. Але їх можна здійснювати в рамках кримінального провадження. Якщо факти порушень у діяльності РЛП "Ялівщина" будуть зафіксовані, тоді будуть вжиті відповідні заходи, - розповів Ігор Шевченко, міністр екології та природних ресурсів України.
   
Нагадаємо суть проблеми.17.06.2014 р. було створено комунальний заклад "Регіональний ландшафтний парк "Ялівщина" Чернігівської обласної ради.Всупереч вимогам громадськості призначення на посаду директора КЗ "РЛП Ялівщина" (депутата Чернігівської обласної ради, мешканця м. Києва, Мороза О. В.) відбулося без оголошення конкурсу та без громадського обговорення кандидатури. Громадськість дорікає, що працювати з Морозом неможливо. Це зумовлено тим, що приміщення та стаціонарних телефонів комунальний заклад не має. Сам директор з'являвся в Чернігові тільки на час сесій обласної ради, не дивлячись на те, що нарахування заробітної плати здійснюється постійно.

До того ж, річка Стрижень, яка протікає через парк має високий рівень забруднення через зливні (після дощів), талі весняні води, відсутність очисних споруд. Раніше вже виділялися кошти на її очистку, але Стрижень зацвів з новою силою. Чернігівці не хочуть жити на болоті, а нове керівництво, на їхню думку, не здатне впоратися з проблемами.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини