Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:16:24

Опозиційний блок готує звернення до Конституційного суду щодо законів про декомунізацію. ЗАЯВА

19.05.2015   13:52Агенцiя

Опозиційний блок вважає, що диктаторськими законами про декомунізацію влада підриває суспільство.

Заява Опозиційного блоку

Прийнявши закони про декомунізацію, влада в черговий раз довела: мир і злагода в суспільстві сьогодні найменше цікавлять офіційний Київ.

Замість того, щоб робити все для подолання ворожнечі та ненависті, знаходження шляхів до примирення і збереження тисячі життів, чиновники продовжують політичні ігри, намагаючись причесати всіх людей "під одну гребінку", силою нав'язуючи однодумність.

Прикриваючись псевдопатріотичними цілями, влада в черговий раз забиває клин між громадянами однієї країни, ділить їх на "правильних" і "неправильних", зіштовхує лобами людей різних поглядів і поколінь.

Опозиційний блок не раз заявляв: згуртування суспільства в надзвичайних умовах воєнного конфлікту - ключове завдання влади. Люди втомилися від війни і ненависті, вони чекають, коли політики, відповідальні за ситуацію в країні, нарешті поведуть їх до миру.
Замість цього їм підсовують, по суті, злочинні рішення, які розколюють країну на частини.

Опозиційний блок вважає, що засудження і переслідування людей за погляди і переконання створює грунт для диктатури і розквіту нового тоталітаризму в Україні.
Парламентська "більшість війни", проштовхнувши рішення про декомунізацію, свідомо провокує соціальні конфлікти і сприяє загостренню протистояння в суспільстві.

Ось черговий привід до такого протистояння. Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив про перейменування Музею Великої Вітчизняної війни. Місце, де наші ветерани десятиліттями зустрічалися, щоб відсвяткувати День Перемоги, через політичні ігрища "партії війни" збираються назвати більш "патріотично". Перекроїти історію, щоб заробити сумнівні бали популярності серед радикалів.

Президент України - гарант Конституції, прав і свобод громадян - просто зобов'язаний був ветувати "закони війни". Він цього не зробив. І, по суті, розв'язав руки радикалам і прихильникам ідеологічної диктатури.

Ми вважаємо, що влада несе повну відповідальність за диктаторські рішення про ідеологічні переслідування, репресії і конфлікти.

Опозиційний блок рішуче протестує проти закону про декомунізацію і розгортає загальнонаціональну кампанію протесту проти загрози націоналістичної диктатури з боку "коаліції війни".

Ми закликаємо місцеві громади виступити з протестом проти законів про декомунізацію, і звернутися з колективним протестом до Верховної Ради і президента України, вимагаючи їх скасування.

Ми також звернемося до Конституційного Суду України для скасування цих законів, як порушують базові принципи демократії та конституційного ладу нашої країни.

Ми вимагаємо дотримання демократичних принципів - в першу чергу, громадянських свобод, права вільно висловлювати свої погляди і переконання для кожного громадянина України.

Прес-служба Опозиційного блоку

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.