Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:24:45

Підбито підсумки фінансово-господарської діяльності у I кварталі 2015 року комунальних підприємств обласної ради

16.05.2015   11:36Агенцiя

15 травня за участю заступника очільника обласної представницької влади Валентина Мельничука в обласній раді відбулася нарада-семінар щодо підсумків фінансово-господарської діяльності у I кварталі 2015 року комунальних підприємств, які перебувають у сфері підпорядкування управління комунального майна обласної ради та вжиття необхідних заходів по виконанню ними показників відповідних фінансових планів.

Учасники наради також обговорили невідкладні заходи по своєчасному складанню та затвердженню фінансових планів комунальними комерційними підприємствами обласної ради на 2016 рік та розглянули питання дотримання нормативно-правових актів щодо врегулювання орендних відносин.

Виступаючи на заході, начальник управління комунального майна Володимир Сидоренко зокрема наголосив, що очолюване ним управління, відповідно до наданих обласною радою повноважень та на виконання плану роботи, здійснило узагальнення результатів фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Чернігівської обласної ради за І квартал 2015 року, провело порівняльний аналіз фінансових показників звітного періоду з аналогічними показниками І кварталу 2014 року, а також аналіз виконання окремих показників (доходів, витрат, прибутку, капітальних інвестицій) фінансових планів, шляхом зіставлення планових та фактичних показників для визначення змін їх темпу росту (приросту або зниження).

За словами Володимира Сидоренка, у І кварталі поточного року здійснювали фінансово-господарську діяльність 16 комунальних підприємств, а саме:
- КП «Ліки України»;
- КП «Чернігівоблагроліс» з 18 дочірніми підприємствами;
- КП «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації»;
- КП «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації»;
- КП «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації»;
- КП «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації»;
- КП «Облсвітло»;
- КП «Діловий центр»;
- КП «Чернігівкіно»;
- КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат»;
- КП «Центр реабілітації, оздоровлення та трудотерапії»;
- КП «Прилуцька міська друкарня»;
- КП «Редакція газети «Деснянська правда»;
- КП «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський»;
- КП «Консалтинговий центр «Сіверщина»;
- КП «Облавтосервіс».

Середньооблікова чисельність працюючих в комунальних підприємствах в еквіваленті повної зайнятості станом на 01.04.2015 року склала 1 692 особи, що на 31 працівника більше ніж на кінець минулого року.

Середня заробітна плата одного працюючого в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 343 грн. та становила 3 128 грн.

За підсумками фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств за І квартал 2015 року обсяг виробленої продукції (наданих послуг, товарообігу) склав 130 млн. 899 тис. грн., що більше результату аналогічного періоду 2014 року на 39 млн. 167 тис. грн. (або на +42,7%) та більше запланованого фінансовими планами на 41 млн. 228 тис. грн. (або на +46%).

Найбільшу питому вагу у загальних обсягах доходів займали КП «Ліки України» – 68% (88 млн. 653 тис. грн.) та КП «Чернігівоблагроліс» з дочірніми підприємствами – 27 % (35 млн. 459 тис. грн.).

Загальна сума чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) по всіх комунальних підприємствах за звітний період становила 128 млн. 209 тис. грн., що більше результату аналогічного періоду минулого року на 38 млн. 278 тис. грн. (або на +42,6%) та більше запланованого фінансовими планами на 39 млн. 999 тис. грн. (або на +45,3%).

Із загальної кількості комунальних підприємств, які у звітному періоді здійснювали фінансово-господарську діяльність, 10 комунальних підприємств спрацювали прибутково та отримали чистого прибутку на загальну суму 9 млн. 258 тис. грн.

За рахунок власних коштів на капітальні інвестиції впродовж І кварталу 2015 року комунальними підприємствами спрямовано 3 млн. 360 тис. грн., що більше результату аналогічного періоду 2014 року на 2 млн. 190 тис. грн., або у 2,9 рази та на 2 млн. 926 тис. грн. більше від запланованого фінансовими планами.

Завдяки отриманому позитивному результату комунальними підприємствами за звітний період до обласного бюджету було перераховано 2 млн. 389 тис. грн., що більше проти аналогічного періоду минулого року на 1 млн. 117 тис. грн., в тому числі:
- податку на прибуток в сумі 2 млн. 30 тис. грн.;
- відрахувань частини чистого прибутку в сумі 122 тис. грн.;
- орендної плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що знаходиться в господарському віданні комунальних підприємств в сумі 236,6 тис. грн.

Про невідкладні заходи по своєчасному складанню та затвердженню фінансових планів комунальними комерційними підприємствами обласної ради на 2016 рік доповідала начальник аналітичного відділу управління Олена Павленко. Вона повідомила, що фінансове планування зазнало значних змін. Складанню фінансових планів комунальними підприємствами на 2016 рік необхідно приділити особливу увагу. Управлінням розробляється наказ яким буде затверджено НОВИЙ Порядок, який визначатиме процедуру складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Чернігівської обласної ради, що перебувають у сфері підпорядкування управління комунального майна обласної ради та буде доведений комунальним підприємствам у найближчий час разом з всіма відповідними додатками.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини