Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:39:59

Піднімати бунт не треба, наші обов’язково повернуться додому

14.05.2015   16:18Агенцiя

Волонтери-психологи закликають родини бійців 41 батальйону, який з листопада несе службу в зоні проведення АТО, не піддаватися паніці, натомість готувати необхідні документи, формувати ініціативну групу і їхати на Київ. У Генштабі їх готові почути.

«Хлопці втомилися і ми теж», — кажуть дружини та матері бійців 41 батальйону. Вони хвилюються і не можуть дочекатися обіцяної демобілізації. Наші всю зиму просиділи у бліндажах, часто під вогнем і без можливості дати відповідь ворогу. Режим очікування – це страшно, підтверджують і психологи, адже він виснажує бійців.
 
Замість обіцяної демобілізації, або хоча б ротації, хлопці отримали листа з Генштабу. Це проект документу, згідно з яким дома вони повинні опинитися в червні-липні. Зі змістом документу, який, до речі, не має жодного підпису чи печаті, їх ознайомив комбат. Що це за документ, не мали уяви у штабі «Північ» — волонтери з’ясовували. Тепер вони закликають родини не панікувати і запевняють, у Генштабі їх готові вислухати. Треба скоріше зібрати ініціативну групу, підготувати свої документи і вже у вівторок їхати на Київ. Аби не нашкодити бійцям, діяти треба цивілізовано. Самі ж рідні запевняють — піднімати бунт не збираються. Вони вже мають досвід, як змусити військове керівництво повернути їх рідних додому. Зв’язок з хлопцями тримають постійно і знають, що вони вже виснажені морально.
 
А ще рідні підтримують думку волонтерів-психологів, що хлопців зараз неможна одразу відпускати додому. Перед виходом у мирне життя вони мають пройти так звану буферну, або карантинну, зону. Хоча б тиждень, а ще краще три, з ними повинні попрацювати психологи.
 
Послухати волонтерів прийшло не так то і багато рідних, але вони сподіваються, що їх почують, і разом вони зможуть повернути хлопців додому. Повернути – без проблем.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.