Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:36:32

"Обговорення перспектив та проблемних питань діяльності об’єктів природно-заповідного фонду"

14.05.2015   09:35Агенцiя

Під такою назвою 13 травня, відбувся круглий стіл за участю заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича, голів постійних комісій обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсена Дідура та з питань охорони здоров'я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Валерія Зуба, депутатів обласної ради, керівників національних та регіональних природних парків, науковців та громадськості. Провела засідання в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко.

Розпочинаючи зустріч, начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомереж Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталіна Синіговець акцентувала увагу присутніх на тому, що Чернігівщина посідає перше місце в Україні по кількості заповідних об'єктів і третє – по загальній площі заповідних територій. За її словами, природно-заповідний фонд області нараховує 663 об'єкти, загальною площею більше 254 тис.га, що становить майже 8 відсотків площі області. Таким щедрим природнім потенціалом потрібно навчитися раціонально користуватися.

Під час круглого столу зазначалося, що створення заповідних територій залишається головною гарантією охорони та збереження природи. Тому постійно ведуться роботи по визначенню територій для майбутніх заповідників. По цьому питанню департамент співпрацює з науковцями Чернігівського національного педагогічного університету ім. Шевченка та Ніжинського державного університету ім. Гоголя. На даний час продовжуються роботи з розширення територій Ічнянського НПП, а також триває процедура по створенню РЛП «Ніжинський», ландшафтного заказника «Обирок» та НПП «Дніпровсько-Деснянське міжріччя».

Далі присутні заслухали інформацію менджера проекту Європейського Союзу «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ» Олега Колоска та виступи керівників, представників національних та регіональних природних і ландшафтних парків щодо рекреаційної та природоохоронної діяльності. Потім учасникам круглого столу було презентовано досвід роботи їхніх колег у Польщі.

Завершилося засідання обговоренням проблемних та перспективних питань.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини