Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:57:19

У Ніжині відзначили День народження Надії Савченко

12.05.2015   07:51

На Гоголівській, поблизу пам’ятного знаку «Герої не вмирають», зібралися люди, які вважають за святий обов’язок згадати цього дня нашу «українську Жанну Д’Арк – Надію Савченко, повідомляє nizhyn.city.

У неї День народження – цій незламній жінці виповнюється 34 роки. Але цьогорічне свято їй доведеться зустріти за гратами – 11 місяців тому жінка опинилася в полоні терористів, які передали її російському «правосуддю»… Останнє слово доводиться брати в лапки, адже російський цинізм, беззаконня та свавілля взагалі не вписуються у це поняття.

Під час війни на сході України 2014 року брала участь в антитерористичній операції як доброволець батальйону «Айдар». При цьому залишалася діючим офіцером ЗСУ, беручи участь в АТО в межах двох відпусток. Водночас написала рапорт на звільнення зі Збройних сил України.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де, йдучи за пораненими, потрапила в полон терористів 18 чи 19 червня.

В лютому 2015 підтримку Надії Савченко висловив російський поет Олександр Бившев: рос. Словно ты из металла такого, // Что не знает износа в борьбе. // Знаменитая В.Терешкова // Не годится в подметки тебе.

Ніжинці, яким небайдужа доля Надії, священики та активісти зібралися біля пам’ятного знаку, аби висловити слова підтримки та захоплення в адресу цієї мужньої жінки. Вони молилися, читали вірші, обговорювали факти з життя Надії та висловили спільне бажання, аби незламна українка нарешті опинилася на волі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.