Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:50:21

Чернігівських мам-героїнь привітали із Днем Матері. ФОТО

11.05.2015   12:48

Це - традиційне, але особливе свято, бо Чернігівське обласне об’єднання, очолюване Артуром Зінов’євим, вшановує багатодітних матусь, жінок, котрі виховують діток із обмеженими фізичними можливостями, матерів, які народили й виховали синів і доньок всупереч медичним діагнозам та нелегким житейським обставинам.

А ще – бабусь, які стали мамами своїм онукам – сиротам, зігрівши їх теплом щедрих душ.

Кожна третя гостя на урочистостях удостоєна почесного звання «Мати – героїня».

Чернігівку Ірину Постол вдома чекатимуть аж десятеро діток – шість донечок і чотири синочки. Старші  Юлія та Андрій наглянуть за меншими – школяриками Павлом, Тетяною, двійнятами Тимофієм та Лілією, Яною, дошкільнятами – Надійкою і Анною. Ненька рідко надовго полишає своє галасливе сімейство, хоча для тривоги  і причин немає.

- Спокійніше, коли всі дітки – перед очима, - запевняє Ірина.

Медсестра за фахом, вона лишень кілька років пропрацювала в обласній дитячій лікарні. Тепер її трудова місія – виховання синів і дочок.

Забувши на мить- другу про буденні клопоти, прийшла ненадовго і Світлана Ісєєва, якій, як каже мати – героїня, Богом судилося бути ненькою дев’ятьох синів і дочок.

Валентина Приступа виховала семеро діток, Ольга Терещенко, Любов Савченко, Ніна Голубєва, Наталія Митрофанова, Тетяна Кологойда вивели в люди  - по п’ятеро.  Двом останнім було ой як непереливки, коли залишилися вдовами опісля раптової смерті чоловіків. Без перебільшення, то материнство із присмаком сльози. Та саме діти були для обох і підтримкою, і розрадою, і опорою. У Тетяни Кологойди, до  слова, вже підростає семеро онуків.

Тридцять матерів – тридцять непростих доль, достойних окремої книги – розповіді, бо імені святішого немає, аніж «мати».  Книги ще не написані, отож була нагода поділитися радістю, розказати про успіхи й досягнення дітей та онуків, показати нові знімки…

Голова міської громадської організації «Милосердя і доброта», що входить до складу обласного об’єднання, Парасковія Сидоренко кожну гостю зігріла теплим словом – увагою.

Артур Зінов’єв подбав, щоб на святковому столі було все необхідне.

Матусі, бабусі, прабабусі – усіх їх ріднять і роки спілкування, і щастя материнства і проблеми, які нерідко допомагає їм розв’язувати  ЧОО «Милосердя і доброта».

Кавалер ордена княгині Ольги Парасковія Сидоренко і Артур Зінов"єв
 
Мати - героїня Валентина Приступа
 
Матері-героїні Ольга Терещенко і Наталія Митрофанова (справа)

Ольга Чернякова
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей