Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:46:15

Обговорили проблему щодо безпритульних тварин

07.04.2015   16:34Агенцiя

7 квітня відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки проекту «Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Чернігівській області на 2014-2020 роки». Провів засідання заступник голови обласної ради і керівник робочої групи Валентин Мельничук.

У заході також взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Катерина Тканко, представники комунальної служби та громадських організацій міста.

Валентин Мельничук нагадав присутнім, що у квітні минулого року відбулося перше засідання робочої групи, яка була створена за результатами проведення 8 квітня 2014 року наради голови обласної ради з питань виконання Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та вжиття заходів щодо вирішення проблеми безпритульних тварин на вулицях Чернігова. Останнє ж засідання відбулося у липні минулого року, на якому було запропоновано Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації доопрацювати проект зазначеної Програми.

Як результат, проект Програми було завершено та розміщено на веб-сайті Департаменту для громадського обговорення та внесення всіма зацікавленими сторонами пропозицій і зауважень. Крім того, у серпні 2014 року Громадська рада при ОДА, у зв'язку зі складною економічною ситуацією, пошуком джерел фінансування Програми звернулася до облдержадміністрації з пропозицією продовжити громадське обговорення.

Члени робочої групи обговорили способи вирішення поточних проблем щодо утримання, реєстрації домашніх та безпритульних тварин, а також доопрацювання проекту Програми.

Катерина Тканко у своєму виступі зазначила, що з часу винесення проекту обласної Програми на громадське обговорення на сайті Департаменту жодних зауважень та пропозицій до нього не надходило. Також вона акцентувала увагу на питаннях щодо загальних фінансових ресурсів, необхідних для виконання Програми, розрахунки яких вже потрібно поновлювати. Разом з тим, за її словами, не виконується і прийнята міською радою Програма охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011-2015 роки.

Член Громадської ради при ОДА Валентина Седячко, у свою чергу, наголосила на важливості діяльності у сфері поводження з домашніми і безпритульними тваринами та проведенні інформаційно-просвітницько-виховної роботи, спрямованої на формування гуманного ставлення до тварин.

Після дискусії, Валентин Мельничук запропонував провести чергове засідання у травні, на якому розглянути звіт виконання Програми міської ради, пропозиції щодо проведення реєстрації тварин та проекту обласної профільної Програми.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.