Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:40:53

Проведено спільну нараду з арбітражними керуючими з питань погашення заборгованості із заробітної плати

30.03.2015   08:39Агенцiя

Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Власенка Ю.Д. 27 березня за участю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) та представників територіального органу з питань банкрутства проведено спільну нараду з питань погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств – боржників Чернігівської області до яких застосовуються судові процедури банкрутства.

Вказана нарада проведена на виконання доручення Міністра юстиції України від 14.04.2014 № 6.2-48/911 та мала на меті розробку дієвих заходів для підвищення відсотку погашення найбільш соціально важливого виду заборгованості - заборгованості із заробітної плати.

Для участі у нараді були запрошені: арбітражні керуючі (розпорядники майна, керуючі санацією, ліквідатори), діяльність яких здійснюється відносно боржників Чернігівської області, що мають заборгованість із виплати заробітної плати; начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно управління державної реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Черниш В.В.; в.о. начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Єдомаха А.В.; спеціалісти відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Під час наради були обговорені найбільш важливі питання у сфері банкрутства. Зокрема наголошено, що на Міністерство юстиції та його територіальні органи, покладено відповідальну функцію щодо реалізації державної політики у сфері банкрутства, яка спрямована на максимальне забезпечення ефективного та результативного виконання всіх завдань покладених на всю систему юстиції України в цілому.

На сьогодні акцент у роботі Головного територіального управління юстиції ставиться на взаємодію органів державної влади з арбітражними керуючими. Також, під час наради були обговорені проблемні питання, стосовно погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Зокрема начальник відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Трейтяк О.М. довів до відома присутніх інформацію щодо суб’єктів господарювання Чернігівської області, які перебувають у процедурах банкрутства та мають заборгованість із заробітної плати, при цьому зазначивши, що на сьогодні загальний показник заборгованості із заробітної плати перед працівниками 12 підприємств – банкрутів Чернігівської області складає 8 525,6 тис. грн. Погашено (задоволено) протягом поточного року 511,4 тис. грн.

Також доповідач зазначив, що з вказаної групи боржників, які станом на 27.03.2015 мають невиконані зобов’язання пов’язані з трудовими правовідносинами: 2 перебувають у процедурі розпорядження майном, борг по заробітній платі складає 2 298,6 тис. грн. або 27 % від загальної заборгованості по регіону; до 3 підприємств застосовується процедура санації, сума боргу становить 4 113,9 тис. грн. або 48 % від загального розміру заборгованості; 7 суб’єктів господарювання перебувають у процедурі ліквідації, борг по заробітній платі складає 2 113,1 тис.грн або 25 % від загального розміру заборгованості.

Впродовж березня 2015 року частково задоволено вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств-боржників Чернігівської області:
- ТОВ «Чернігівський завод будівельних матеріалів», м.Чернігів, на загальну суму 6,4 тис.грн;
- КП «Райсількомунгосп» Чернігівської Районної Ради, на загальну суму 41,7 тис.грн;
- ПАТ «Чернігівбуд», м Чернігів, на загальну суму 69,6 тис.грн;
- ПП «Новгород-Сіверська бавовняно-ткацька фабрика», м Новгород-Сіверський, на загальну суму 20 тис.грн.

Загальний показник заборгованості по заробітній платі по підприємствах регіону погіршується за рахунок збільшення такої заборгованості по наступник підприємствах Чернігівської області:
- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», м.Ніжин, на загальну суму 132,4 тис.грн;
- ДП «Шабалинівський спиртовий завод», на загальну суму 3,2 тис.грн;
- ПАТ БК «Домобудівник», м.Чернігів, на загальну суму 195,3 тис.грн.

Найбільшими боржниками регіону, які мають невиконані зобов’язання з оплати праці та до яких застосовуються судові процедури банкрутства залишаються:
- ПАТ «Чернігівбуд» - заборгованість складає 2 269 тис. грн., застосовується процедура розпорядження майном;
- ПАТ Будівельна компанія «Домобудівник» - заборгованість складає 2 241,5 тис. грн., застосовується судова процедура санація;
- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» - заборгованість складає 1 097,6 тис.грн., застосовується процедура санація;
- ТОВ «Ніжинські лабораторії скануючи пристроїв» - заборгованість складає 748,4 тис.грн., застосовується процедура ліквідація;
- ПАТ «Ніжинський механічний завод» - заборгованість складає 600,8 тис. грн., застосовується судова процедура санація.

Найбільш довготривалими підприємствами-боржниками, які мають суттєві обсяги заборгованості з заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками Чернігівської області є:
- ТОВ «Ніжинські лабораторії скануючи пристроїв» - заборгованість складає 748,4 тис.грн.;
- ТОВ «Чернігівській завод будівельних матеріалів» - заборгованість складає 285,3 тис.грн.;
- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» - заборгованість складає 1 097,6 тис.грн.;
- ТОВ «Ватес», заборгованість складає 416,5 тис.грн.;
- ТОВ «Велмі Пром», заборгованість складає 277,6 тис.грн.

Серед загальної кількості підприємств, що мають непогашену заборгованість по заробітній платі слід відмітити 2 підприємства державного сектору економіки, на загальну суму 1 127,2 тис.грн. або 13% від загальної заборгованості по області, а саме: ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», сума заборгованості – 1097,6 тис.грн.; ДП "Шабалинівський спиртовий завод", сума заборгованості – 29,6 тис.грн.

За результатом наради прийнято низку рішень, які нададуть можливість прискорити вирішення питання погашення заборгованості із заробітної плати.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.