Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:51:27

Звіт народного депутата України Євлахова Анатолія Сергійовича за 100 днів роботи

19.03.2015   17:45Агенцiя

Звіт народного депутата України Анатолія ЄВЛАХОВА (Блок Петра Порошенка, ОВО № 207 — Чернігівська область) за 100 днів роботи у Верховній Раді.

Євлахов Анатолій

Євлахов Анатолій

Фракція: Блок Петра Порошенка

Посада: член комітету з питань податкової та митної політики

100% присутність на всіх засіданнях Верховної Ради;

100% особисте голосування;


5 законодавчих ініціатив, зокрема:

— зміни до закону про ЄСВ щодо відміни штрафів для бюджетних установ (№1712) подано за ініціативи головного лікаря Коропської ЦРЛ.

Орієнтовний термін розгляду законопроекту – травень-червень 2015 року;

— зміни до господарського законодавства щодо акціонерних товариств (№1864) розроблено на виконання Угоди про асоціацію з ЄС та з метою протидії корупції та рейдерству.

Орієнтовні строки розгляду – вересень-жовтень 2015 року;

— законодавче регулювання закупівельної ціни на молоко (№2089) внесено на вимогу виборців та у зв’язку з катастрофічною ситуацією, в якій опинилися селяни в умовах повсюдного зростання цін.

Пропонується встановити мінімальну закупівельну ціну на молоко другого ґатунку не нижче 4-х гривень.

Зараз основним джерелом виживання мешканців сіл є дохід від продажу продукції підсобного господарства, у тому числі молока. Витрати на утримання корів зросли у декілька разів: оранка коштує вже понад 40 грн за сотку, добрива зросли в ціні в 4 рази, косовиця також подорожчає не менше ніж у 4 рази. Проте ціни на молоко залишаються на неприпустимо низькому рівні – найнижче по 207 округу це 2,20 грн у Городнянському районі, в деяких регіонах Тернопільщини є ціни нижче 2 грн, а в магазинах ми маємо на ціннику цифру не нижче 12-14 грн. Тобто, хто найбільше вкладає праці – отримує найменше.

Після подання законопроекту ВРУ завалили листами від асоціацій молочників щодо неприпустимості прийняття цього законопроекту та невідповідності його європейським нормам. У парламенті є велика група депутатів-«молочників», що відстоюють інтереси переробників.

З метою прискорення проходження законопроекту службами ВРУ на сьогодні включено співавторами цього законопроекту мажоритарників Львівщини, Вінниччини, Чернігівщини. Для оперативного розгляду в аграрному комітеті включено співавторами членів цього комітету. Минулого пленарного тижня під час голосування принципових законопроектів умовою нашої участі в голосуванні було включення до порядку денного наступного пленарного тижня даного законопроекту.

Слід зауважити, що регулювання цін не відноситься до повноважень парламенту – у нашому випадку це крайня міра. Уряд своєю постановою, що не потребує складних процедур як у парламенті, може врегулювати це питання за 2 дні, такі приклади вже були у минулому, проте зараз на наші звернення до Уряду звідти надходять лише формальні відписки.

Орієнтовний строк розгляду законопроекту – квітень 2015 року.

2 депутатські запити, що стосуються ознак злочину в діяльності Держземагентства при розпорядженні землями громад нашого округу.

Позиція щодо принципових законів:

— голосував ЗА зняття депутатської недоторканності.

Недоторканність має бути скасована для всіх: суддів, депутатів і президента. Закон має бути одним для всіх, окрім цього має бути незалежна судова система, адже зараз закон на боці того, у кого є влада, зв’язки та гроші.

— НЕ голосував за закон, що стосується підвищення пенсійного віку окремим категоріям населення.

Законопроект ставили на голосування 6 разів, так як багато депутатів не могли проміняти свою совість. Окремо хочу зазначити, що дані ініціативи дають бюджету економію менше 2 млрд. грн., при тому що вже зараз правоохоронцями в державних закупівлях виявлені порушення та розкрадання на суму, що в рази вища за суму економії для Пенсійного фонду. Вже вкотре ми економимо за рахунок найбідніших, а затягнути паски олігархам, що використовують державний бюджет як особисту годівницю, у переважної більшості депутатів не вистачає сили духу.

Сприяння в окрузі:

— юридичні консультації;

— матеріальна допомога дітям віком до 16 років;

— сприяння у погашенні заборгованості по паям, за молоко тощо;

— після візиту до прикордонників повідомив Президенту про незадовільний стан фінансування та матеріального забезпечення прикордонних загонів, що охороняють кордон з РФ;

— допомога сім’ям загиблих захисників України;

— підтримка спортивних заходів і спортивних секцій;

— заохочення випускників шкіл до хороших результатів у ЗНО.

Зустрічі з громадами

Протягом 100 днів провів 24 зустрічі з представниками громади нашого округу: освітянами, бізнесменами, активістами, військовослужбовцями та населенням.

Під час  останніх візитів сконцентрував увагу на роботі з підприємцями. Справа у тім, що у Верховній Раді наразі розглядається низка законодавчих змін, що у майбутньому матиме суттєвий вплив на бізнес-середовище країни. Підприємці нашого краю відіграють важливу роль у повсякденному житті полісян – це і забезпечення товарами першої необхідності сіл і містечок, і робочі місця, і податки та акцизні збори до місцевих бюджетів.

Мені важливо налагодити діалог з бізнесом для того, що б центральні органи влади чули їх думки та побажання та приймали рішення, які є компромісними для всіх. Внести поправки до законопроектів, що розглядаються, набагато простіше, ніж усувати вже діючі законодавчі колізії.

Робочі місця та наповнення місцевих бюджетів є першочерговим завданням мого комітету, і я вдячний представникам бізнесу нашого краю за підтримку та небайдужість.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини