Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:09:54

Питання щодо соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на контролі органів влади

07.03.2015   16:15Агенцiя

Станом на 5 березня до структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади отримали консультативну допомогу понад 10 тисяч осіб. В тому числі — 688 осіб з тимчасово окупованої території, та 9908 осіб — з районів проведення антитерористичної операції.

До управлінь Пенсійного фонду в області за переведенням виплати пенсій звернулось 4379 осіб. Органи соціального захисту населення опікуються продовженням виплати державних соціальних допомог за місцем тимчасового проживання.

192-ом переселенцям відновлено втрачені документи. До шкіл області пішли 919 дітей із зони АТО, а до дитячих садків — 219. Лікувально-профілактичними закладами області надано допомогу 2280 особам.

Наразі в області перебуває близько 5 тисяч сімей з Криму, Луганщини та Донеччини. Більшість з них звернулася за щомісячною адресною допомогою, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Проте, в останні дні зими виникла проблема щодо подальшого проживання внутрішньо переміщених осіб в ТОВ «Санаторій Десна» с.Ладинка Чернігівського району. На кінець лютого в закладі перебувало 118 осіб, в тому числі 11 дітей без батьків. Їх проживання та харчування до березня 2015 року забезпечувалось за рахунок Міжнародного благодійного Фонду в честь Покрови Пресвятої Богородиці.

За інформацією заступника головного лікаря санаторію, представниками Фонду заздалегідь було попереджено переселенців про можливе припинення фінансування, надано інформацію (посилання на інтернет-ресурси) про можливість працевлаштування та подальшого проживання, проводилось анкетування, надавалася психологічна допомога. При цьому жодного звернення до органів соціального захисту населення та на «гарячі телефонні лінії» не надходило.

Матеріальну допомогу відповідно до проекту Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців отримали 18 родин, які проживали у санаторії. Загальна на сума — близько 102 тисяч гривень.

4 березня представники Департаменту соціального захисту населення ОДА спільно з керівниками Управління ДСНС України в Чернігівській області та районного управління соціального захисту населення відвідали ТОВ «Санаторій Десна».

Управлінням ДСНС України в області було запропоновано список об’єктів державної, комунальної та приватної власності Чернігівщини, у яких можливе тимчасове розміщення родин. Проте, усі сім'ї вже визначились із місцем подальшого проживання.

10 дітей без батьків Міжнародний благодійний фонд в честь Покрови Святої Богородиці перевезе до санаторію Пуща Водиці Київської області.

Також, на прохання родин допомогти у перевезенні їх із санаторію до Чернігова, 6 березня організовано автотранспорт.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини