Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:59:04

Тариф на газ для приготування їжі зросте у 6 разів

03.03.2015   13:05Агенцiя

Газ для населення в Україні з 1 квітня дорожчає на 280%.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, у рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом, підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення у 3,3 разу - до 3 600 грн за тисячу кубометрів палива. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії у вівторок, 3 березня.

Згідно з рішенням комісії, мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон із 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць. У разі перевищення встановленого мінімального обсягу, наступні обсяги оплачуються з розрахунку 7 188 грн за тисячу кубометрів.

У період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу становитиме 7 188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

Крім того, за рішенням НКРЭКУ, тариф на газ для населення для приготування їжі встановлюється з 1 квітня на рівні 7 188 грн за тисячу кубометрів, що в 6 разів перевищує діючий тариф.

Представник комісії, підвищення тарифів на газ для всіх категорій споживачів у середньому становитиме 280%, як і було зафіксовано в меморандумі з МВФ, підписаному президентом, прем'єр-міністром, головами Мінфіну і Нацбанку наприкінці лютого поточного року.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.