Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:59:20

Працювати з повною віддачею, щоб забезпечити мир та спокій громадян

28.02.2015   09:42Агенцiя

— Керівники районів несуть особисту відповідальність за стабільність на підвідомчих територіях, а також забезпечують мир і спокій громадян, — на цьому наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час наради з головами районних державних адміністрацій, міських голів міст обласного значення, що відбулась 26 лютого.

У заході взяли участь прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов, начальник управління СБУ Олександр Довженко, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов та обласний військовий комісар Костянтин Нікулін.

У ході наради розглянули низку актуальних питань щодо забезпечення життєдіяльності територій. Зокрема, йшлося про попередні підсумки виконання плану мобілізації на території області. План Генерального штабу ЗСУ з мобілізації в цілому виконано на 98% за людським ресурсом та на 75% - технічним. З 2 березня стартує ІІ етап четвертої черги часткової мобілізації. Наразі вже майже завершено процес оповіщення громадян, які підлягають мобілізації. Проте, залишаються ще райони, де ця робота проводиться неналежним чином. Керівники саме цих районів і доповідали під час наради про причини невиконання завдань і проблеми, з якими стикаються органи виконавчої влади на місцях.

Обговорюючи питання взаємодії між правоохоронними органами та органами виконавчої влади щодо забезпечення охорони громадського порядку, очільник області наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення. Адже нещодавня трагедія в Ріпкинській школі, за його словами, має навчити всіх пильності й обачності. Щоб убезпечити життя людей, правоохоронні органи та СБУ повинні забезпечити недопущення потрапляння на територію області зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв.

Не менш важливим на сьогодні залишається і питання запобігання пожеж у природних екологічних системах у весняно-літній період 2015 року. Щоб не допустити загорянь сухої трави, лісів, торфовищ в кожному населеному пункті треба вже зараз вжити відповідних заходів.

Особливу увагу Сергій Журман приділив питанню забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей влітку.

— Уже сьогодні необхідно активно проводити підготовку до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року. Адже збереження здоров’я дітей є і буде залишатися пріоритетом, які б не були надскладні часи, — підкреслив він.

Припинення часткового фінансування за рахунок коштів Фонду соціального страхування, за словами очільника області, негативно позначиться на проведенні оздоровлення у цьому році. Проте, необхідно винайти всі фінансові можливості для організації оздоровлення чи відпочинку якомога більшої кількості дітей.

— Для забезпечення фінансування оздоровчої кампанії 2015 року не нижче рівня минулого року – як за рахунок місцевих бюджетів, так і залучених коштів, уже сьогодні необхідно вишукати всі можливі шляхи співпраці із підприємствами, громадським сектором, батьками, — наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації.

При цьому вкрай важливим є питання збереження і забезпечення функціонування існуючої в області мережі позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини