Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:29:14

Чергові казки від Lifenews про події у Чернігові

26.02.2015   13:17Агенцiя

Російські ЗМІ знову «жгут» — версія телеканалу LIFE NEWS про нещодавні події у Чернігові просто шокує. Мова про випадок із засудженням бійця Національної гвардії до 9 років в'язниці за передачу військових даних до Росії.

Як повідомляла обласна прокуратура, у Чернігові на початку лютого суд виніс вирок військовослужбовцю-зраднику.

Слідством у повному обсязі доведено вину підсудного. Зокрема, встановлено, що солдат підрозділу Національної гвардії з Чернігова через один з російських сайтів передав відомості військового характеру представникам спецслужб Російської Федерації. Це — дані щодо оборони військових містечок Національною гвардією України, позивні та радіочастоти, схеми оповіщення та бойові розрахунки військової частини, а також особисті відомості про солдат і офіцерів частини, в тому числі й про тих, хто перебував в зоні проведення антитерористичної операції.

Зазначена інформація передавалася за завданням спецслужб РФ, куди військовослужбовець раніше звертався з проханням про проходження служби.

Натомість, російський телеканал за звичною практикою використав сім'ю засудженого.

Звичайно, по-людськи можна зрозуміти горе батьків, син яких виявився зрадником. Вони намагаються за будь-яку ціну врятувати сина від в'язниці. І батько не приховує власної симпатії до Росії та готовності воювати в лавах так званої «ДНР».

Проте, якщо син невинний, чому не піднімали шум в Україні, не зверталися до українських ЗМІ, не апелювали до інших інстанцій? Чому, якщо юнак не шпигував на користь Росії, а чесно служив в українському війську, його має рятувати очільник так званої «ДНР» Захарченко? Чому батько з гордістю показує записку від сина: «Здравствуй, отец! Ты воспитал Монархиста и я им останусь до конца...», а далі — прохання, щоб про нього знали і ЗМІ РФ, і Дума, й інші російські інституції?

Покинувши сина напризволяще в українському слідчому ізоляторі, родина чомусь опинилася в Росії. Невже зі страху, що і їх звинуватять у шпигунстві? Мають для того підстави? Адже якщо російські спецслужби швиденько посприяли переїзду родини до РФ, чи не зацікавлені вони у цьому? Цілком імовірно, що сім'я завербованого українського солдата також потрапила на гачок російської розвідки, одразу, як тільки опинилася на територїї РФ.

Запитань більше, аніж відповідей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини