Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:26:11

Комунальні підприємства обласної ради прозвітували про роботу в 2014 році

19.02.2015   17:52Агенцiя

19 лютого заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у робочій нараді з підсумків фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств обласної ради за 2014 рік. Засідання провів начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко.

Валентин Мельничук, звертаючись до присутніх, наголосив, що від стабільної роботи підприємств залежить економіка області і держави, закликав їх керівників вчасно виплачувати заробітну плату працівникам, адже зростає інфляція, підвищуються тарифи на енергоносії, зменшується купівельна спроможність.

Володимир Сидоренко, у свою чергу, звернув увагу на нещодавно введені податки на нерухомість, оскільки це велике фінансове навантаження на підприємства, які, зокрема, надають активну соціальну підтримку населенню.

У звітному періоді до сфери управління комунального майна обласної ради входили 19 комунальних підприємств Чернігівської обласної ради, в тому числі: у 2014 році здійснювали фінансово-господарську діяльність 17 комунальних підприємств та 2 комунальні підприємства перебували в стадії ліквідації (КП «Регіональний консалтинговий центр», КП «Обласний палац спорту»).

Відповідно до рішення обласної ради від 17 червня 2014 року комунальне підприємство «Будова» вилучене з підпорядкування управління, з передачею функцій щодо управління цим підприємством Чернігівській обласній державній адміністрації, одночасно змінено назву підприємства на «Центр державно-приватного партнерства» Чернігівської обласної ради. У зв'язку з цим результати фінансово-господарської діяльності даного підприємства не включені до звіту.

Середньооблікова чисельність працюючих на комунальних підприємствах обласної ради в еквіваленті повної зайнятості станом на перша січня 2015 становила 1661 особу.

Середня заробітна плата одного працюючого в порівнянні з минулим роком збільшилась на 145 грн. і становила 2961 грн.

За підсумками фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств обсяги виробленої продукції (наданих послуг, товарообігу) склали 400 млн. 988 тис. грн., що більше результату 2013 року на 14,3% та від запланованого фінансовими планами на 22,5%

Найбільшу питому вагу у загальних обсягах доходів займали КП «Ліки України» – 68 % та КП «Чернігівоблагроліс» з дочірніми підприємствами – 25 %.

Чотири комунальні підприємства – Чернігівське, Ніжинське, Прилуцьке та Новгород-Сіверське міжміські бюро технічної інвентаризації – за 2014 рік надали послуг замовникам на загальну суму 8 млн. 767 тис. грн., що в порівнянні з 2013 роком менше на 2,4 млн. грн.

Загальна сума чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) по всіх комунальних підприємствах за звітний період становила 394 млн. 599 тис. грн., що більше минулорічного на 12,4%.

За підсумками фінансово-господарської діяльності за 2014 рік комунальними підприємствами загалом отримано чистого прибутку в сумі 7 млн. 280 тис. грн.

Завдяки отриманому позитивному результату, комунальними підприємствами за звітний період до обласного бюджету було перераховано 2 млн. 283 тис. грн., що більше проти минулого року на 59 тис. грн..

На капітальні інвестиції впродовж 2014 року комунальними підприємствами спрямовано 11 млн. 9 тис. грн., що в 2,1 рази більше результатів 2013 року.

Фінансово-господарська діяльність комунальних підприємств, робота по розробці та запровадженню в виробництво інвестиційних проектів в напрямках глибокої переробки деревини і використання її відходів, своєчасність та повнота виплати заробітної плати знаходяться на постійному контролі керівництва обласної ради та управління комунального майна.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини