Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:47:54

Виконавча служба протизаконне тисне на журналіста Чайку. ЗАЯВА

18.02.2015   18:28Агенцiя

Комітет Незалежної медіа-профспілки України, висловлює обурення протизаконним тиском, який вчиняється виконавчою службою – Деснянським відділом державної виконавчої служби Чернігівського міського управляння юстиції, проти члена Комітету НМПУ, журналіста та режисера – документаліста Ігоря Чайки (на фото). Вже втретє, протягом року, держ.виконавці без належних правових підстав накладають арешт на майно та рахунок журналіста.

Так в жовтні 2014 року після зняття чергового арешту з банківського рахунку пана Чайки, впротизаконний спосіб, на користь ВДВС було списано понад 20 тис.грн. За списання коштів відповідали начальника Деснянської ВДВС Ю.Приходька та його підлегла – державний виконавець Д. Чередник. Після пред’явлення Ігорем Чайкою претензій, та погроз звернутися до правоохоронних органів та надати справі публічного розголосу, гроші повернули. У ВДВС пояснили, що кошти були стягнуті “випадково”…

Втім, вже 14.01.2015 року Деснянська ВДВС знову накладає арешт на майно та банківський рахунок п. Чайки попри відсутності судового рішення та доказів наявності боргових зобов’язань. Більш за те, раніше, член НМПУ, рішенням суду визнавав дії виконавчої служби незаконними, та довів в суді відсутність боргових зобов’язань.

В арештованій квартирі разом з нашим колегою проживають його 14-річний неповнолітній син та мати-пенсіонерка, які знаходяться на його утриманні. Остання, після чергової дії чернігівських виконавців опинилась на лікарняному ліжку. А арешт банківського рахунку п. Чайки, який знаходиться в статусі приватного підприємця, автоматично позбавляє його можливості як займатися своєю професійною діяльністю, так і доглядом та піклуванням за неповнолітнім сином і хворою матір’ю.

Комітет НМПУ зазначає, що відповідно до ЗУ “Про виконавче провадження” державний виконавець зобов’язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб (ч.1 ст.6 Закону).

Дії начальника Деснянської ВДВС Чернігівського міського управляння юстиції Ю.Приходька та його підлеглих, начальника Чернігівського обласного управління юстиції С. Рожець (який не помічає нічого протизаконного в діях виконавців), містять ознаки злочину – перевищення влади або службових повноважень (ст. 365 КК України). Комітет профспілки, не виключає що дії держвиконавців спрямовані й на перешкоджання професійній журналістській діяльності (ч.2 ст.171 КК України). Бо не дивлячись на формально побутовий характер конфлікту, протизаконний тиск ВДВС на Ігоря Чайку розпочався після прем’єри на УТ-1 його документального фільму “Острів Крим. Дежавю” – переконливу розповідь про добре сплановану та заздалегідь підготовлену акцію анексії українського півострова.

Комітет Незалежної медіа-профспілки України, вимагає від Міністерства юстиції України та Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, провести ретельну перевірку діяльності Чернігівського обласного управління юстиції та Деснянської ВДВС Чернігівського міського управляння юстиції, на предмет дотримання законності, при здійсненні виконавчих дій, щодо журналіста Ігоря Чайки.


Незалежна медіа-профспілка України

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини