Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:18:10

Від війни у Ніжин втекло більше півтисячі осіб

14.02.2015   12:03

У Ніжин з території ведення антитерористичної операції, станом на 6 лютого 2015 року переїхало 543 особи. Серед них 429 дорослих та 114 дітей. Всі діти влаштовані в дитячі садки та школи міста, забезпечені одноразовим гарячим харчуванням. У січні та на початку лютого приїхали до Ніжина 10 дорослих та 5 дітей.

За призначенням адресної грошової допомоги для покриття витрат на проживання до органів соціального захисту звернулось 308 сімей. Отримують допомогу з державного бюджету 296 сімей, три - проходять процедуру призначення допомоги. Шести сім’ям відмовили в допомозі через наявність у них коштів на депозитних рахунках, ще трьом припинені виплати у зв’язку зі зняттям з обліку (фактично виїздом з міста).

3 лютого проведено розрахунок та підготовлені документи на виплату допомоги в лютому всім 299 сім’ям. Загальна сума склала 307, 8 тис.грн. При цьому, відповідно до законодавства, 78 особам зменшено розмір допомоги на 50% через непрацевлаштування.

Сьогодні основна проблема у наданні допомоги – житло. Перші хвилі вимушених біженців прихистили восновному гуртожитки навчальних закладів міста. Сьогодні окремі заклади виставляють людям неймовірні рахунки за надані квадратні метри. До поточних нарахувань приєднують і минулі місяці. Суми сягають 5 тис.грн.

Відшукати вільне житло через офіційні структури стало нереально. Приватна власність, що здається в найм, як правило, демонструє ринкові ціни.

10 лютого виконавчим комітетом міської ради було проведено оперативну нараду з питань забезпечення житлом громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій. Одним з питань порядку денного наради було врегулювання ситуації з оплатою за житло в гуртожитках. Досягнуто домовленості з керівництвом навчального закладу, який виставив «ринкові» рахунки за житло, про перегляд і перерахунок вартості тимчасово орендованого житла.

З урахуванням ситуації ескалації військового протистояння на Сході змушені констатувати чергову хвилю переселенців.

Міська влада узгодила з керівництвом навчальних закладів, які мають гуртожитки виділення додаткових місць для тих, хто тікає від війни.

Наталія Сокол

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.