Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:29:32

Від війни у Ніжин втекло більше півтисячі осіб

14.02.2015   12:03

У Ніжин з території ведення антитерористичної операції, станом на 6 лютого 2015 року переїхало 543 особи. Серед них 429 дорослих та 114 дітей. Всі діти влаштовані в дитячі садки та школи міста, забезпечені одноразовим гарячим харчуванням. У січні та на початку лютого приїхали до Ніжина 10 дорослих та 5 дітей.

За призначенням адресної грошової допомоги для покриття витрат на проживання до органів соціального захисту звернулось 308 сімей. Отримують допомогу з державного бюджету 296 сімей, три - проходять процедуру призначення допомоги. Шести сім’ям відмовили в допомозі через наявність у них коштів на депозитних рахунках, ще трьом припинені виплати у зв’язку зі зняттям з обліку (фактично виїздом з міста).

3 лютого проведено розрахунок та підготовлені документи на виплату допомоги в лютому всім 299 сім’ям. Загальна сума склала 307, 8 тис.грн. При цьому, відповідно до законодавства, 78 особам зменшено розмір допомоги на 50% через непрацевлаштування.

Сьогодні основна проблема у наданні допомоги – житло. Перші хвилі вимушених біженців прихистили восновному гуртожитки навчальних закладів міста. Сьогодні окремі заклади виставляють людям неймовірні рахунки за надані квадратні метри. До поточних нарахувань приєднують і минулі місяці. Суми сягають 5 тис.грн.

Відшукати вільне житло через офіційні структури стало нереально. Приватна власність, що здається в найм, як правило, демонструє ринкові ціни.

10 лютого виконавчим комітетом міської ради було проведено оперативну нараду з питань забезпечення житлом громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій. Одним з питань порядку денного наради було врегулювання ситуації з оплатою за житло в гуртожитках. Досягнуто домовленості з керівництвом навчального закладу, який виставив «ринкові» рахунки за житло, про перегляд і перерахунок вартості тимчасово орендованого житла.

З урахуванням ситуації ескалації військового протистояння на Сході змушені констатувати чергову хвилю переселенців.

Міська влада узгодила з керівництвом навчальних закладів, які мають гуртожитки виділення додаткових місць для тих, хто тікає від війни.

Наталія Сокол

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини