Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:41:38

У Чернігові хворі на ниркову недостатність готуються пікетувати Кабмін

14.02.2015   10:33Агенцiя

Чернігівці, які хворі на ниркову недостатність та потребують гемодіалізу, у вівторок, 17 лютого, з 11.00 пікетуватимуть Кабінет Міністрів та Міністерство охорони здоров’я. Таку заяву було зроблено 12 лютого під час прес-конференції в дискусійному клубі «Експертна думку».

Пацієнти вимагають надати субвенції з держбюджету на фінансування приватної німецької клініки «Фрезеніус», де хворі проходять гемодіаліз. Окрім 25 мільйонів гривень, що необхідні на фінансування гемодіалізу у «Фрезеніусі» у 2015 році, чернігівці вимагатимуть від Уряду сплатити борг клініці за 2014 рік в розмірі щонайменше 9 млн. грн.

У 2014 році до 77 хворих чернігівців, які проходять лікування у «Фрезеніусі» приєдналися 15 хворих на ниркову недостатність із зони проведення АТО, лікування яких мало бути профінансовано державою. Однак, за словами Павла Гармаша, депутата Чернігівської міської ради, батько якого також має хворі нирки, у 2014 році з обласного бюджету на лікування хворих з Луганська та Донецька було виділено один мільйон гривень. Проте, реалізувати ці кошти з різних причин так і не змогли, тому вони просто повернулися назад до бюджету.

На Чернігівщині хворі на ниркову недостатність можуть лікуватися і в обласній лікарні. Проте, через застаріле обладнання та неякісне обслуговування вже декілька людей підхопили віруси у лікарні. А тому паціенти перевагу надають приватній клініці, де процедура дорожча в середньому на 100 гривень: обласна лікарня – 1385 гривень, «Фрезеніус» - 1485 гривень.

На противагу клініці «Фрезеніус», що приймає лише хворих, які можуть самостійно приходить на гемодіаліз, в обласній лікарні на денному стаціонарі перебувають як тяжкохворі, так і ті, що лише приходять зробити певні процедури. Обласний бюджет же, за допомогою медичної субвенції, фінансує лише Чернігівську обласну лікарню.

Через недоліки законодавчої системи з проблемами фінансування центр "Фрезеніус" стикається кожного року. Вирішити цю проблему можна лише на загальнодержавному рівні.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини