Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:05:30

Сергій Журман: Сьогодні необхідно зробити все можливе, щоб не допустити загрози для життя і здоров’я людей

12.02.2015   17:19Агенцiя

Таке завдання керівникам територій виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації поставив під час проведення розширеної наради керівного складу цивільного захисту області.

У нараді взяв участь заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій Петро Коротинський.

Враховуючи складну і неспокійну ситуацію в країні, основну увагу присутніх було акцентовано на проблемних питаннях забезпечення безпеки жителів регіону.

Як повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев, сьогодні основна робота відповідних служб сконцентрована на удосконаленні системи оповіщення населення стосовно виникнення надзвичайних ситуацій, а також на організації і проведенні технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони.

В ході доповіді Сергій Болдирев наочно продемонстрував присутнім технічну перевірку системи оповіщення населення через радіостанцію «Наше радіо», з якою укладено відповідний договір, а також перевірку системи оповіщення керівного складу області через смс-повідомлення.

У свою чергу Сергій Журман повідомив про те, що керівництвом облдержадміністрації досягнуто домовленості з операторами мобільного зв’язку «Київстар» та «МТС» щодо технічної допомоги для оповіщення населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Чернігівщина опинилася в числі небагатьох областей, в яких стан підготовки захисних споруд визнано незадовільним. Звертаючись до керівників територій, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації підкреслив:

– Об’єктивні проблеми проведення технічної інвентаризації захисних споруд не можуть бути підставою нехтуванням вимог щодо її організації і проведення. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав на виправлення ситуації не більше тижня. За цей час в районах і містах ви маєте привести захисні споруди у відповідність до встановлених нормативних вимог.

Також Сергій Журман наголосив на необхідності головам райдержадміністрацій та міським головам уважно слідкувати за інформаційною політикою на ввірених їм територіях, вчасно інформуючи людей про ситуацію і не допускаючи безпідставної паніки.

– Управляйте своїм районом, тримайте ситуацію під контролем. Населення повинно бути обізнано – що робити під час надзвичайної ситуації і куди йти. Людям потрібно давати оперативну і правдиву інформацію, а не наводити жах. Зберігайте спокій на ввірених вам державною територіях, - зауважив Сергій Журман.

Також, за його словами, основні зусилля потрібно зосередити на забезпеченні сталої роботи об’єктів економіки, житлово-комунального господарства, транспортної інфраструктури, охорони здоров'я, освіти і соціальної сфери.

Необхідно тримати на контролі готовність до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, ліквідації їх наслідків у мирний час та в умовах особливого періоду.

Особливої уваги потребує створення матеріально-технічних і фінансових ресурсів в необхідних обсягах для забезпечення проведення першочергових робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій і їх наслідків, а також навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, у тому числі військового характеру.

Також серйозну увагу слід приділити безпечному пропуску льодоходу та забезпеченню життєдіяльності населення, функціонуванню об’єктів господарювання під час весняної повені; забезпеченню протипожежного захисту населених пунктів, лісових масивів та сільгоспугідь у пожежонебезпечний період; проведенню заходів із запобігання загибелі людей на водних об’єктах.

Не знімається з порядку денного і організація розміщення та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб із районів проведення АТО та тимчасово окупованої території Криму.

– Сьогодні необхідно зробити все, щоб не допустити загрози для життя і здоров’я людей, забезпечити стабільну роботу об’єктів господарювання, транспортної інфраструктури, систем життєзабезпечення населення, особливо у цей складний час для держави, - резюмував Сергій Журман.

Наприкінці наради кращих рятувальників області було нагороджено відзнаками облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини