Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:18:09

Волонтери області отримають єдине посвідчення

12.02.2015   14:17Агенцiя

— У суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною життя своїх воїнів відстоює свободу і територіальну цілісність, величезного значення набула діяльність волонтерів. Вони ризикуючи власним життям допомагають бійцям на передовій та їх сім’ям у тилу, — підкреслив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман 12 лютого під час зустрічі з представниками волонтерських організацій області.

В області діє понад 40 волонтерських організацій, члени яких надають всебічну допомогу учасникам АТО. Спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування вони збирають кошти на придбання необхідних засобів, товарів для бійців, продуктів харчування, одягу, взуття, бронежилетів, тепловізорів, генераторів тощо. Надаються автотранспортні засоби для доставки військових та гуманітарної допомоги до місць дислокації підрозділів, а також перевезення поранених до Чернігівського військового шпиталю.

Останнім часом волонтери взяли на себе ще одну священну місію — розшукувати безвісти зниклих та доправляти додому тіла загиблих на війні земляків.

Втім, як зазначив керівник області, існує багато фактів того, що певні люди, називаючись волонтерами, ведуть підривну діяльність, збурюють суспільство і при цьому не мають жодного відношення до волонтерського руху. Щоб систематизувати приналежність громадян до волонтерства прийнято рішення про розробку єдиного посвідчення. Такий документ зможуть отримати всі зареєстровані члени волонтерських організацій у Департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Ще одним не врегульованим моментом співпраці влади та волонтерів, за словами Сергія Журмана, є питання відвідування поранених бійців у Чернігівському військовому шпиталі. Надмірні зусилля волонтерів допомогти саме нещодавно привезеним бійцям, призводять до виникнення суперечок з керівництвом шпиталю. Задля того, щоб убезпечити бійців вирішено впорядкувати перебування і прохід волонтерів на територію режимного об’єкту, відпрацювавши відповідний графік відвідувань шпиталю.

— Місць, де потрібна допомога в області вистачає. Це, 169 навчальний центр сухопутних військ ЗСУ, центр психологічної допомоги учасникам АТО. Найдіть між собою компроміс і відпрацюйте графік відвідувань шпиталю, — запропонував в.о. голови облдержадміністрації. Він також повідомив, що роботи вистачить усім. Допомоги та підтримки, наразі, потребують переселенці зі сходу. Необхідно забезпечити всім необхідним місця тимчасового перебування громадян, які вимушені через військові дії покидати свої домівки.

У свою чергу представники волонтерських організацій області поділилися своїми проблемами, пропозиціями та напрацюваннями. Майже всі вони схвалили рішення про видачу єдиного посвідчення та відпрацювання графіку відвідувань військовослужбовців у шпиталі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини