Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:57:25

Владислав Атрошенко: "Я звітуюся перед виборцями за кожен свій крок"

12.02.2015   11:44Агенцiя

В перерві між сесійними засіданнями та роботою в комітеті транспорту Владислав Атрошенко працює в своєму окрузі - проводить прийом громадян, зустрічі з виборцями, бере участь у різноманітних заходах. В цей час журналісти мають можливість поспілкуватися з народним депутатом та почути його позицію стосовно ключових питань.

– Ситуація на Сході загострилася, міжнародна спільнота продовжує тиск на Росію, Верховна Рада нарешті визнала її країною агресором. Що це змінить і яка ваша позиція з цих питань?

– В першу чергу я хочу висловити слова щирого співчуття родинам усіх загиблих Героїв, які служили в 13-му батальйоні. Я схиляю голову перед подвигом цих хлопців. Також, на жаль, маємо багато поранених. В межах своїх можливостей я надав допомогу в їх лікуванні як індивідуально пораненим бійцям та безпосередньо госпіталю. Зараз це наша спільна відповідальність.
Щодо визнання Росії агресором, то те голосування, що відбулося у Верховній раді, то воно було необхідно з багатьох зрозумілих причин.

Перше: якщо ми закликаємо весь світ визнати Росію агресором, то необхідно починати з себе і треба, щоб Україна визнала Росію агресором. Тому і було це голосування. Друге: сьогодні, в наслідок послідовної досить щедро профінансованої роботи російських піар-груп на Заході, з’являється дуже багато публікацій щодо сумнівності подій, які відбуваються на сході України. Це подається виключно громадянська війна між однією частиною населення, та іншою частиною населення. Тому, багато західних країн коливаються, бо несуть суттєві втрати через ті санкції, ініціатором яких виступили Сполучені Штати Америки проти Росії. І вони утримуються від чергової хвилі цих санкцій. А нам вкрай необхідно, щоб ці санкції були продовжені, бо в Росії на сьогоднішній день стан економіки дуже напружений і економіка країни валиться. На сьогоднішній день всі індекси обвалені в Росії, рубль падає і Путін, як ми бачимо, заколивався. В подіях, що відбуваються в Україні, він шукає підтримки росіян. Якщо росіяни будуть поставлені перед фактом, що їм не буде за що харчуватися, нема за що жити, якщо рівень життя росіян, внаслідок санкцій заходу погіршиться, вони почнуть вимагати Путіна схаменутися стосовно вторгнення на територію України.

Я думаю, що саме голосування у Верховній раді буде спонукати парламенти країн розглянути це питання, і прийняти відповідні цивілізовані рішення на підтримку України.


– З усіх депутатів, які представляють в Парламенті Чернігівщину саме до вас прикута найбільша увага ЗМI та громадськості. Обговорюється кожне ваше голосування, присутність чи відсутність у сесійній залі тощо. Чи важко вам працювати під тиском?

– В жодному разі! Я працюю так завжди і це абсолютно нормально. Але відповідальність я несу в першу чергу перед своїми виборцями і готовий їм пояснювати кожен свій крок. Що я і роблю під час зустрічей, які відбуваються регулярно.

За всі свої каденції в Парламенті я не прогуляв жодного засідання. Сьогодні на мене є досить суттєве навантаження. Наприклад, буває так, що в сесійний день о 10-й годині у мене призначена зустріч в Адміністрації Президента. Тому, можливо, я на 20 хвилин затримуюсь до зали Верховної ради України. Або йде обговорення, і я дивлюсь, що є низка виступаючих, приблизно вісім чоловік, і я розумію, про що вони будуть говорити, але в мене виникає термінова потреба підписати певні документи, а помічниця очікує, поки я вийду і зроблю це.

Крім того, варто дивитися не просто на те чи інше голосування народного депутата, а на його позицію. Наприклад, моя позиція стосовно Росії прослідковується спочатку конфлікту. Ще до анексії Криму я був один з тих депутатів, який в числі перших був на півострові і розбирався, що ж насправді там відбувається, що це за «зелені чоловічки» і яка природа цих подій. Пізніше Верховна рада окупованого Криму назвале мене персоною «нон-грату» та заборонила в’їзд до автономії. Я один з перших казав, що це є пряма агресія Росії, яка матиме дуже серйозні наслідки. З цього питання ніколи не змінював свою позицію, більше того, вже протягом року мною надається достатньо суттєва допомога українській армії та волонтерському руху. Це все є абсолютно публічним.


– Ви не тільки політик. Ви ще – меценат і волонтер. Ваш Благодійний фонд «Поліський оберіг» активно працює. Яку допомогу ви надаєте?

– Моя позиція абсолютно чітка: Україна є суверенна Держава. Всі, хто може, повинні допомагати і Україні, і нашій армії. Я безпосередньо, беру в цьому дуже активну участь. Сьогодні величезна робота проводиться по об’єднанню зусиль благодійних фондів. Наприклад, сьогодні БФ «Поліський оберіг» активно співпрацює з благодійним фондом «Апостол». Ми спільно з цим фондом 25 тон (а це – 16 фур) вантажів направили до Маріуполя, Сєверодонецька, Бердянська, Слов’янська. На сьогоднішній день ведеться величезна робота по підтримці людей і в цих регіонах.

Але звичайно, основна наша робота концентрується на Чернігівщині. В основному, це підтримка тих волонтерів, які звертаються до «Поліського оберегу» в тих питаннях, де вони самі не справляються.

Йде співпраця з Ліцеєм залізничного транспорту, де вони намагаються сьогодні робити буржуйки і їм не вистачає матеріалів.

Важливий напрямок - допомога нашим військовим. З початку мобілізації більше 1,3 млн. грн. було надана батальйону «Чернігів» та добровольчім батальйонам з Чернігівської області. Також допомагаємо переселенцям. Близько 170 тис. грн. допомоги з червня 2014 року по цей час надано у вигляді одягу, постільної білизни, меблів, тощо.

Дуже активно працює програма «Доступна медицина». В її рамках допомогу отримали люди в 40 населених пунктах області. А це – понад 15 тис. осіб на сьогоднішній день, які пройшли досить серйозне обстеження. Прийоми вели 35 лікарів. Під час цих прийомів надавалася допомога ліками та засобами реабілітації: милиці, інвалідні візки, санітарні стільці, засоби гігієни отримала 821 особа.

Я не хочу деталізувати всі пункти. Найближчим часом буде оприлюднений звіт про роботу Благодійного фонду «Поліський оберіг». Він буде доступним для журналістів та громадськості. Там ви побачите інформацію про кожну цифру надходжень та витрат. Скажу лише, що загальна сума витрат на програми фонду та підтримку нашої армії та волонтерів - 13 млн. гривень. Об’єм роботи фонду та його волонтерів дуже великий, за що я їм надзвичайно вдячний.

Дякуємо за ваш час, успіхів!

 

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини