Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:49:41

Генеральна прокуратура має довести до кінця справи винних у вбивствах на Майдані – Президент

10.02.2015   15:33Агенцiя

Покарання винних за вбивство на Майдані залишається головним завданням Генеральної прокуратури України, заявив Президент Петро Порошенко під час представлення у Верховній Раді кандидатури Віктора Шокіна на посаду Генерального прокурора.

"Це – той тест, який мають пройти не тільки Ви і Генеральна прокуратура. Це – тест, який має пройти країна. Я впевнений в тому, що це було ще одне щеплення, щоб ніколи більше влада не використовувала силовий ресурс для боротьби з демократією", – наголосив, звертаючись до претендента, Глава держави.

Президент також закликав довести до кінця решту справ, у тому числі, наголосив Глава держави, "використовуючи можливості, які надані законодавчо для заочного суду над Януковичем та його організованим злочинним угрупуванням".

Депутати 318-ма голосами проголосували за затвердження кандидатури Віктора Шокіна на посаді Генерального прокурора. Перед цим 291 голосом було затверджено відставку Віталія Яреми з цієї посади.

Коментуючи прохання про відставку Віталія Яреми, Петро Порошенко зазначив, що такий вчинок є свідченням появи нової політичної культури в Україні та заслуговує на повагу, він став наслідком широкої політичної дискусії щодо роботи Генеральної прокуратури. «Незагоєна рана Майдану болить усім, і мені теж. Впевнений, і можу долучитися до побажань і критики людей, що ті, хто скоїв злочини на Майдані, ті, хто задіяний в корупційних оборудках, мають бути негайно притягнені до відповідальності, і це – завдання для всіх правоохоронних органів: Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, майбутнього Антикорупційного бюро», – наголосив Глава держави.

Петро Порошенко висловив сподівання, що з призначенням нового Генерального прокурора відбудуться кадрові зміни по всій вертикалі Генпрокуратури. "Я не буду заперечувати, якщо буде принципове рішення щодо залучення іноземних фахівців до роботи Генеральної прокуратури", – сказав Президент.

При цьому Глава держави відзначив, що зміни у роботі Генеральної прокуратури не повинні обмежуватися кадровими рішеннями, але мають носити системний характер.

Ставлячи завдання перед новим Генпрокурором, Президент наголосив, що «кожний злочин має бути покараний, і розслідування та притягнення до відповідальності має бути невідворотнім». За його словами, часто результати ефективної роботи прокуратури розбиваються "о скелю нереформованої або недореформованої судової системи». Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради не зволікати з ухваленням Закону про судову реформу.

Довідка:

З 26 червня 2014 року до останнього часу Віктор Шокін займав посаду Заступника Генерального прокурора України – начальника Головного управління нагляду у кримінальному провадженні. У 1999-2001 роках В.Шокін працював слідчим з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України. Розслідував низку важливих кримінальних справ. У 2002-2003 та 2004-2007 роках він – заступник Генерального прокурора України.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини