Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:35:16

Ветеринарна галузь Чернігвщини: підсумки 2014 року та плани на майбутнє

06.02.2015   09:11Агенцiя

Підсумки роботи державної служби ветеринарної медицини у 2014 році та першочергові завдання на 2015 рік обговорили 5 лютого на розширеному засіданні колегії Головного управління ветеринарної медицини області.

Участь у роботі колегії взяли заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, начальник Головного управління ветеринарної медицини Чернігівської області Віктор Кульбако, голова Громадської ради при Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України Василь Лісовенко, начальники районних управлінь та керівники ветлікарень і лабораторій ветмедицини регіону.

Як зазначив Віктор Кульбако, головним досягненням служби у минулому році є стабілізації ситуації з поширення захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) та відшкодування збитків від неї домогосподарствам.

В області було зафіксовано 10 пунктів захворювання на АЧС, в яких виявлено 18 позитивних результатів аналізів проб на захворювання. Проведено відстріл 312 диких кабанів. Найбільшу суму відшкодувань домогосподарствам виплачено у Ніжинському районі — 133 тисячі гривень.

Заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини області Юрій Павлішин у своїй доповіді повідомив про результати роботи по боротьбі та профілактиці з вірусними захворюваннями тварин – туберкульозом, лейкозом, сказом, хворобою Ауєскі та Ньюкасла.

Протягом минулого року видано 146 ліцензій на різні види ветеринарної діяльності. Лабораторно-діагностичні дослідження в області проводили Чернігівська Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини та 21 районна лабораторія. Підрозділи та управління ветмедицини за свої послуги отримали понад 7 мільйонів гривень.

Держветінспекторами області у минулому році не допущено до реалізації понад 68 тонн неякісної продукції тваринного та рослинного походження.

Наразі у структурі служби працює 1464 спеціаліста. Річні потреби ветмедицини області в коштах складають 37,7 мільйонів гривень. Компенсувати недофінансування з державного бюджету планують за рахунок залучення коштів за послуги з лабораторних досліджень та технологічному супроводі різних ветеринарних та фітосанітарних проектів.

На завершення колегії Костянтин Лубенцов акцентував увагу на високому професіоналізмі фахівців служби.

– У цих складних умовах головне наше досягнення в тому, що ми змогли зберегти структуру ветмедицини в області. Працівники служби показали високу фаховість у цей нелегкий період. Але потрібно постійно працювати, щоб вчасно та ефективно протистояти викликам часу, – зазначив він.

За показниками річної роботи лідером служби області було визнано Управління ветеринарної медицини у Менському районі. Віктор Кульбако нагородив її працівників Почесною грамотою.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини