Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:21:49

До Чернігівської міськради звернулися представники громадських організацій із пропозицією створити в Чернігові площу Небесної сотні

04.02.2015   08:07

3 лютого голова Чернігівського обласного об"єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" Василь Чепурний звернувся до Чернігівського міського голови Олександра Соколова з листом.

З метою вшанування загиблих Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави в грудні 2013 – лютому 2014 року на Майдані в столиці України, до Чернігівської міської ради звернулися представники громадських організацій із пропозицією назвати в Чернігові частину скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної сотні.

Це питання було розглянуто і одноголосно підтримано на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова (протокол від 05 серпня 2014 р. № 1).

25 листопада 2014 року на нараді заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова з керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради та представниками громадських організацій обговорено процедуру подання ініціативи щодо найменування частини скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги площею Небесної сотні, а також порядок проведення громадських слухань.

Враховуючи вище зазначене, відповідно до статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 50 Статуту територіальної громади міста Чернігова, затвердженого рішенням міської ради від 11 жовтня 2007 року (21 сесія 5 скликання), підпункту 2.2 пункту 2 Положення про громадські слухання у м. Чернігові, затвердженого рішенням міської ради від 29 жовтня 2009 року (43 сесія 5 скликання), звертаємося з пропозицією до міського голови ініціювати громадські слухання шляхом прийняття розпорядження про проведення громадських слухань 24 лютого 2015 року з 18.00 до 20.00.
Місце проведення громадських слухань: зал засідань міської ради м. Чернігова (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7).
На громадських слуханнях обговорити питання: найменування частини скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної сотні.

Відповідно до підпункту 3.6. пункту 3 Положення про громадські слухання у м. Чернігові пропонуємо до складу Дорадчого комітету включити представників громадських організацій та установ (за згодою):
1. Чернякова Сергія Васильовича, ученого секретаря Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»;
2. Чепурного Василя Федоровича, голову Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка;
3. Бондарева Олександра Анатолійовича, члена правління Громадської організації «ГРІМ»;
4. Жимолостнову Світлану Кузьмінічну, представника профкому профспілкової організації «Чернігівська профспілка підприємців „Єдність”».

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини