Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:52:17

Прогнози: Oбласть відійде бізнесменам?

22.01.2015   17:50Агенцiя

На Чернігівщині досі немає губернатора. Це факт. Хто саме очолить область, можна лише припускати.

Варто сподіватися, що це відбудеться вже скоро, бо куди ж далі –  губернаторське крісло ось уже котрий місяць порожнє.

Серед багатьох кандидатур, яких так чи інакше «сватали» на керівника Чернігівської облдержадміністрації, сьогодні ймовірніше, що це буде представник найвпливовішої політсили в країні «Народного фронту». Прем’єрська партія, вигравши парламентські вибори, перед  виборами місцевими усіма способами тепер зміцнюватиметься на місцях.
Це цілком логічно. А тут, як кажуть, сам Бог велів. Тим більше, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв питання Чернігівського губернатора вирішити  найближчим часом.

В обласній пресі вже прозвучало прізвище, кого «Народний фронт» хотів би бачити на посаді голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Володимир Хоруженко. 1980 року народження, депутат обласної ради, обраний за партійним списком від політичної партії Арсенія Яценюка «Фронт змін», секретар постійної комісії облради з питань бюджету та фінансів.  

Кандидатуру Хоруженка  любіює його безпосередній керівник Валентин Запорощук, депутат облради  (від Партії регіонів (!)), він же голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів.  До того ж, як повідомляє сайт Чернігівської обласної ради, Володимир Хоруженко працює заступником фінансового директора ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат», фактичним власником якого є якраз той таки пан Запорощук.

Запорощук – людина впливова, як віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців, має чимало виходів на вище керівництво країни.

Тож, якщо Хоруженка вдасться «просунути» на високу посаду, Запорощук по суті отримає собі в підлеглі губернатора і вплив на всі фінансові потоки  в області.

Іншими словами, фінансову політику Чернігівщини диктуватиме голова комісії з питань бюджету та фінансів обласної ради – сам розподілив, сам витратив.

Микола Русов
PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини