Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:00:28

Сергій Журман: Попри складну ситуацію в державі ми маємо послідовно працювати над погашенням заборгованості із заробітної плати

19.01.2015   16:32Агенцiя

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Аналізуючи ситуацію, Сергій Журман висловив занепокоєння з приводу недостатніх темпів погашення заборгованості із виплати заробітної плати. За попередніми даними статистики на початок року сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 18,2 мільйонів гривень. Впродовж грудня 2014 року було виплачено 10 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати, з них 9 мільйонів – працівникам закладів бюджетної сфери, решта – працівникам госпрозрахункових підприємств.

Серед бюджетних установ борги відсутні, серед госпрозрахункових підприємств з кола боржників вибули дочірнє підприємство «Расо» ПАТ «Чернігівське автотранспортне підприємство - 17454», ТОВ «Комбінат громадського харчування „Новий Чернігів - ХХІ“», державне підприємство «171 Чернігівський ремонтний завод», КП «Міськсвітло», ПП «Будпласт 2».

Частково зменшено заборгованість на 21 підприємстві-боржнику області, зокрема, на ТОВ «Ніжинські лабораторії скануючих пристроїв», комунальному підприємстві «Виробниче управління комунального господарства», державному підприємстві «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», державному підприємстві «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», дочірньому підприємстві «Чернігівська механізована колона ПАТ„ Київсільелекторо“», ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів „ЧеЗаРа“».

– Складна ситуація в державі не знімає з нас відповідальності за ліквідацію боргів із заробітної плати. Низькі темпи виплати боргів не забезпечують виконання завдань щодо своєчасної та у повному обсязі оплати праці. Ми маємо мобілізувати всі наявні ресурси для того, щоб повернути людям зароблені гроші та відновити справедливість. Закликаю всіх до серйозної і плідної роботи у цьому напрямі, - наголосив Сергій Журман.

Під час наради також обговорено цінову ситуацію в області, проходження опалювального сезону, підготовку до відзначення Дня Соборності України та відзначення 97-ї річниці подвигу Героїв Крут, інші актуальні питання життєдіяльності області.





 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини