Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:21:41

Відбулася нарада з питань реформування та фінансування медичної галузі області

13.01.2015   13:46Агенцiя

Відбулася нарада з питань реформування та фінансування медичної галузі області 12 січня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів робочу нараду з питань бюджетного фінансування на 2015 рік закладів охорони здоров'я Чернігівщини.

В обговоренні питань забезпечення діяльності медичної галузі області взяли участь народний депутат України Олег Дмитренко, начальник управління охорони здоров'я Петро Гармаш, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Валерій Зуб, депутат обласної ради, головний лікар обласного центру з профілактики та боротьбі зі СНІДом Микола Дейкун, головні лікарі Бобровицької і Прилуцької центральних районних лікарень області та Прилуцької центральної міської лікарні, відповідальні працівники профільних структурних підрозділів ОДА та виконавчого апарату обласної ради.

Валентин Мельничук зазначив, що сьогодні головне - сформувати пропозиції щодо покращання рівня надання медичних послуг населенню, для того, щоб потім їх лобіювати у Верховній Раді України. Такі ж пропозиції будуть напрацьовані і у сфері культури, освіти та інших галузях.

Микола Дейкун наголосив на необхідності реформування системи охорони здоров'я, зокрема, запропонував, аби Чернігівська область стала пілотною у реформуванні медичної галузі.

Головний лікар Бобровицької центральної районної лікарні Федір Тодоріко підкреслив, що слід здійснити аудит і визначити скільки медичних закладів охорони здоров'я може утримати держава. Також він сказав, що доречно було б законодавчо розділити систему охорони здоров'я на державну, громадську і приватну медицину.

Олег Дмитренко, у свою чергу, зазначив, що медична галузь потребує негайного реформування і для цього потрібно зосередити всі зусилля для напрацювання відповідних пропозицій, щоб медиків Чернігівщини почули у вищих органах влади.

Підсумовуючи нараду, Валентин Мельничук наголосив на важливості проведення в державі реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади. Ця реформа, на переконання керівника, надасть більше прав місцевим громадам у питаннях господарювання та фінансової самостійності і, зокрема, в бюджетному забезпеченні галузі охорони здоров'я. Напрацьовані пропозиції щодо реформування медичної галузі планується озвучити під час слухань в Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров'я на тему: «Про реформи в сфері охорони здоров'я України», проведення яких передбачається 16 січня цього року у Верховній Раді України.


Захід не було проанансовано.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини