Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:54:47

Чернігівських журналістів не допустили до розширеної наради про проект обласного бюджету на 2015 рік

13.01.2015   11:28

Чернігівських представників засобів масової інформації сьогодні, 13 січня, не допустили до розширеної наради про проект обласного бюджету на 2015 рік та прогноз обласного бюджету на 2016-2017 роки, повідомили "Чернігівщина: події і коментарі".

Головуючий нарадою в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Журман попросив журналістів зафіксувати лише початок наради і покинути залу засідань.

Такі дії Журман мотивував тим, що він не хоче, аби «певні особи використовували почуте задля того, аби показати, що в проекті бюджету не все ладно». Також, він попросив присутніх журналістів не сприймати це як закритість від громадськості, оскільки це суто робоча нарада.

«На сьогоднішній нараді буде обговорюватися утвердження та винос на найближчу сесію Чернігівської обласної ради деяких проблемних питань. На нараді також присутні начальники управлінь, на які передбачаються витрати з обласного бюджету. Основним доповідачем сьогодні буде Валерій Володимирович Дудко»,- коротко проговорив суть розширеної наради Сергій Журман для журналістів.

В.о. голови ОДА також зауважив, що в ході робочої наради цьогорічний бюджет будуть порівнювати із цифрами минулих років.

На завершення Сергій Журман додав, що минулий 2014 рік Чернігівська область, у фінансовому плані, закінчила краще ніж будь-який попередній рік. Це сталося завдяки тому, що Чернігівська область стала єдиною областю в Україні, якій дозволили подовжити термін погашення позик до 20 грудня 2014 року, замість 1 грудня. Завдяки цьому, за словами Журмана, область мала можливість за ці двадцять днів брати додаткові позики.

Також, завдяки дотації у 237 мільйонів область змогла практично повністю погасити заборгованість по заробітним платам бюджетникам за 2014 рік.

«На цей 2015 рік обласна влада ставить виплату заробітних плат чернігівцям першочерговим завданням»,- зауважив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини