Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:03:02

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ архієпископа Чернігівського і Ніжинського ЄВСТРАТІЯ

06.01.2015   14:58Агенцiя

боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Дорогі браття і сестри!
ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

«З нами Бог! Розумійте, народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог. Почуйте всі до країв землі. Могутні, покоряйтеся. Бо хоч ви й знову повстанете, знову подолані будете. І коли раду задумаєте, зруйнує Господь. І що ви проголосите, не здійсниться вам. Погрози ж вашої не боїмося і не захитаємось. Господа Бога нашого будемо боятися і Він буде нам на страх. Бо Отроча народилося нам, Син і дано Його нам…»

Цими пророчими словами Церква нагадує нам про непереможну силу Господньої правди, яка звершується, незважаючи на всі намагання начальника зла – диявола та його слуг протистояти Богові. Всі наміри та намагання сильних світу цього, якщо вони противні Божій правді, руйнуються. І тимчасовий їхній успіх обертається для нерозкаяних грішників осудженням і вічною погибеллю. Це є істина, яка не лише проголошена у Священному Писанні, але і стверджена тисячоліттями людської історії.

Перемога правди звершується не нашою, людською силою, але силою Божою. «З нами Бог!» – проголошуємо ми, але це є так лише тоді, коли і ми самі – з Богом. Коли ми виконуємо Його заповіді, втілюємо Божу правду в своє власне життя.

Ми святкуємо Різдво Христове, нагадуючи собі, що Син Божий прийшов у цей світ, воплотився і став людиною, щоби спасти кожного з нас. Не все людство загалом, але кожну особу, кожного, хто у духовній боротьбі зі злом стоїть на Божому боці та підкорюється волі Творця. Різдво Христове і все, звершене Богом для нашого спасіння, відкриває двері до раю для всіх людей, але увійдуть у блаженне вічне життя лише ті, хто з допомогою благодаті переможе зло в самому собі.

Цьогорічне Різдво ми зустрічаємо у важких умовах зовнішньої агресії. Але ми знаємо, що на боці українського народу правда, а тому – з нами Бог, з нами буде і перемога. Мир повернеться на українську землю – не стільки силою зброї, скільки силою нашої непереможної любові до Батьківщини, силою взаємної допомоги, підтримки, силою любові до ближнього і самопожертви.

У ці дні ми можемо почути питання – чи можливо святкувати в час горя та війни? Не тільки можливо, але й необхідно, бо християнське святкування – це не стільки привід для розваг та веселощів, скільки нагода навернутися до Бога, утвердитися у правді, освятитися Господньою благодаттю.

Тому, попри сумні спогади про трагічні події року минулого, про загиблих за волю і незалежність України, попри страждання, яких і досі зазнають багато наших співвітчизників – ми дякуємо Богові за те, що дав нам силу вистояти перед задумами могутніх та зруйнував владу сильних світу цього. І понад усі наші земні прохання про особисті потреби у ці святі дні ми просимо нашого Творця про головне – про мир на українській землі та про мир у наших душах і серцях.

У ці святкові дні сердечно вітаю з Різдвом Христовим і Новим роком дітей Православної Церкви – побожних пастирів, ченців і мирян Чернігово-Сіверського краю, як тих, хто належить до Київського Патріархату, так і братів та сестер з Московського Патріархату, і всіх християн. Вітаю також державну і місцеву владу, військовослужбовців та правоохоронців, які несуть служіння українському народу.

Радіймо і веселімося, бо попри всі земні скорботи дійсно маємо радість велику –
ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

ЄВСТРАТІЙ,
архієпископ Чернігівський і Ніжинський
Різдво Христове 2014/2015 рр.
м. Чернігів

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини