Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:11:27

У Чернігові родини з дітьми, батьки яких загинули в зоні АТО, отримають грошову допомогу

06.01.2015   14:30

Грошову допомогу в Чернігові незабаром отримають шість родин із дітьми, батьки яких загинули в антитерористичній операції. Відповідні заяви з пакетами підтверджуючих документів одноголосно погоджені на засіданні міської комісії з розгляду питань надання грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам.

За словами заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова, Міністерство соціальної політики України у грудні минулого року визначило категорії та розміри одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих в АТО з числа військовослужбовців та інших осіб, сім’ям внутрішньо переміщених осіб, сім’ям учасників АТО, які отримали тяжкі поранення та потребують тривалого лікування.

Так, розмір одноразової грошової допомоги становить:

дітям-сиротам, батьки яких загинули під час проведення АТО, та дітям, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти, - на одну дитину 1176 грн.;
сім’ям, у яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства, - 1764 грн.;
багатодітним сім’ям – 2352 грн.;
сім’ям, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування, - 1176 грн.;
сім’ям, у яких є інваліди 1-ї та 2-ї груп, - 1176 грн.;
сім’ям, де є вагітні жінки, або один із батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з числа сімей загиблих в АТО), - 1764 грн.
Джерелом виплат є благодійна допомога, що акумулюється на рахунках Мінсоцполітики. Наразі Чернігівщина вже отримала перший транш на ці виплати в розмірі 59 тис.грн.

Для отримання коштів громадянам потрібно звертатися до органів соціального захисту за місцем проживання.

С. Віхров зазначив, що комісія збиратиметься по мірі отримання заяв для оперативної виплати одноразової грошової допомоги.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини